Kako turobna čustva se pojavijo v nas, kadar smo nesrečni. Kako počasi mineva čas, ko smo ujeti v krog občutkov bolečine. Kako sami in nesrečni smo takrat.
Vse se nam zdi tako boleče, kamor koli se ozremo, ne najdemo tiste točke, ki bi nas lahko potegnila korak naprej.

In na drugi strani so ljudje, ki so v tem obdobju srečni. Ki so zadovoljni, ki živijo izjemno življenje. Ki se veselijo praznikov in imaš občutek, da so srečni, tudi če za srečo nimajo razloga. Še težje je, ko se ob naši bolečini ozrejo in se presenečeno čudijo, čemu trpimo. Čemu smo žalostni ali nesrečni.

Nekega dne se tudi te vloge obrnejo. Takrat se srečni ljudje znajdejo v težavah in se tudi sami sprašujejo, zakaj se jim to dogaja.

Takšno je življenje. Če nanj gledamo, kot da je naš učitelj in ne kdo, ki nas neprestano kaznuje, lahko na pravi način zdravimo boleča čustva. Ko začnemo razumevati lekcije, ko smo odločni narediti spremembe, postanemo odprti za spremembe. Takrat ugasne ločenost med srečnimi in nesrečnimi. Takrat smo ljudje, imamo prijatelje in hrepenimo po mirnem življenju.

Vsaka lekcija zahteva potrpežljivost. Bolj, kot se zavedate njihov pozitivnih posledic, bolj veste, da ste na pravi poti.

Ne glede na to kje se ta trenutek nahajate, lahko sami največ naredite, da prestopite na stran srečnih in zadovoljnih. Prvi korak mora biti odločnost, da tako ne boste več nadaljevali. Da želite rasti in se širiti. Prvi koraki so najtežji ampak tudi največji.

Naslednji korak je, da v življenju začnete ustvarjati, kar imate radi, kar vas veseli. Da bo vaš navadni dan imel smisel. Če plete jopico, brez zavedanja, da to radi počnete, izgubljate vas čas. Če se prepirate, v upanju, da boste nekoga spremenili, zgubljate svojo energijo. Če sedite doma in ne počnete nič druga, kot razmišljate, kako nesrečni ste, pišete scenarij lastne drame.

Sama vsak dan spodbujam ljudi, k pozitivnemu razmišljanju. Vsak dan na FB objavim kakšno misel za navdih. Veliko informacij dobim, da je mnogim z mojim navdihom uspelo, spremeniti svoje življenje. Da so začeli verjeti vase in živeti na nov način.

Želim vam, da sprejmete odločitev še danes. Ta trenutek. Sprejmite dejstvo, da ste srečni že zdaj, čeprav še morate določene stvari urediti.

Nastja

Skupine:

Kolumne,

Zadnja posodobitev 15/05/2019