Na poročnem slavju obrazloži novo pečena tašča svoji novo pečeni snahi, ki se bo po slavju k njej preselila, hišna pravila in reče:

»Zjutraj vstajam ob desetih, in grem za eno uro v kopalnico. Kopalnica mora biti med tem časom vedno prosta in kristalno čista. Ko pridem iz nje, boš takoj že po moji frizuri spoznala, kako sem razpoložena. Če sem počesana tako, da imam lase na čelo, to pomeni, da sem na nekaj hudo jezna in ni varno hoditi mi blizu, najbolje je, da se me izogneš v velikem loku.

Če sem počesana na prečko pa je odvisno na katero stran, če je prečka na desno stran, to pomeni, da sem nekaj žalostna in potrebna izključno tolažljivih besed, če pa imam prečko na levo stran, to pomeni, da sem še kar dobre volje in se lahko z mano pogovarjaš o čemerkoli.

Snaha ji odgovori:
»Jaz pa vstajam kadarkoli me pač zbudi, grem v kopalnico za točno toliko časa kolikor je potrebno, nato se eno uro poglabljam v svoje srce, se notranje izpolnim, sprostim in osvobodim vseh notranjih napetosti, potem mi je pa itak čisto vseeno, kakšno frizuro imaš ti, ali kdorkoli, ali s katero nogo je kdo vstal, ker vsakemu sproščeno brez vsakega strahu in predsodkov povem v glavo točno to kar čutim, oziroma kar mu ob vsaki priliki gre.«

OSEBNARAST-1

Skupine:

Zgodbe za dušo,

Zadnja posodobitev 10/07/2019