Samska za Božič – kako lahko samska ženska preživi čudovit božič

Samski ljudje občutijo bolečino že pred prazniki in strah samote v teh dneh. Ženske so še posebaj nagnjene k tem občutkom.

Če potrebujete ramo, ki vas bo tolažila in se boste še naprej lahko smilile same sebi – potem raje prenehajte brati ta članek. Če pa mislite, da lahko prav ob prazničnih dneh, postanete bolj srečne in zadovoljne, z malo volje in discipline, se zabavajte ob branju  članka.

bozic_005

 

Nič me bolj ne zaboli pri srcu, ko v poplavi svojega predbožičnega vzdušja, nasproti sebe zrem v obraz, ki misli, tarna in stoka da je hudo za božič biti sam – Sam brez partnerja. Torej samski za božič.

In naj nesebično povem, da sama takih obupanih čustev ne gojim, ker se prav nikoli ne bojim, da bom za Božič Sama. Če pa bom samska, bo veljalo zagotovo to, da ne bom osamljena ali pa se počutila žalostno.

So ljudje, ki si zaslužijo topel božični objem in si je težko zamisliti, da bodo sami.

To so predvsem starejši ali pa bolni ljudje.

Kadar pa zdrava ženska, pred katero še bo zagotovo veliko božičev, tudi v dvoje, tarna o samoti, jo pa prav nič ne razumem. Tudi sama sem bila že za Božič in novo leto samska. In prav nič hudi niso bili ti prazniki.

Postavila sem smrečico. Obdarila tiste, ki so bili takrat del moje bližine. Ker nisem imela partnerja, sem pač iz srca najlepše darilo poklonila sebi. To, da si kupim kaj lepega za Božič, še storim danes in vedno bom.

Samske ženske pogosto občutijo bolečino, ko zrejo v lepo urejene izložbe in čudovito zavita darila. Tako jih neko notranje čustvo preplavi, da bi ta lepo zavit paketek kupile njemu …. , če bi ga le imele.

Poznam tudi ženske, ki imajo tistega nekoga, pa se je ravno njemu zgodilo, da je pozabil zanjo kupit darilo, ali se je pri izbiri premalo potrudil, ali sploh ni prišel domov pravočasno, ker se mu je pač zgodilo to, kar si nobena ne želi… Družba, služba, gostilna itd….

Poznam tudi tretjo plat božiča. Ko se pari neskončno veselimo nabitega božičnega vzdušja. Ko si kupimo čudovita darila, jih zavijemo … In poglej, tik pred zdajci, kot strela z neba, se z njim – sporečemo … Zakaj že? Preveč stresa, preveč vsega kar zahteva to decembersko vzdušje od nas.. En sam narobe gib, narobe postavljen krožnik … skratka nekaj malega.

bozic_005

Zato je samskemu človeku res težko razumeti, da tudi v dvoje vedno vse ne žari. In človek bo imel božič takšen, kot ga bo sposoben imeti.

Zagotovo ni čudovito, če vas je samskost doletela v teh prazničih dneh, ampak zato si takšen junak še prej zasluži novoletni okrasek, na katerem piše “BRIŠI”..

Torej vse samske, vsi samski, ne jokajte in ne klonite. Verjamem, da se bodo vaši prijatelji, družina, sodelavci še bolj potrudili, da vam bodo v teh dnevih pokazali, da ste čudovita oseba in ste prav tako v njihovem prazničnem šopku.

bozic_sveca6

Naj vam še povem svojo zgodbo,  ki je ne bom nikoli pozabila.

Zame je izjemna. Ko sem bila samska, je v kinu igral film “Rojstvo Jezusa Kristusa”. Želela  sem si ga ogledati. Nihče  ni imel časa, da pojde z menoj, zato sem se sama pred Božičem, odpravila v kino. Kupila sem si vstopnico. Sedla v dvoranu. Bila sem prva v dvorani. Čakam … Gledam … V dvorano pa še kar nikogar. Film prične igrati in jaz bruhnem v smeh: ” Za Božič sama v kinu” Bilo je čudovito … Samo zame je igral film … Nepozabno …

Če ste samske, se podajte na sprehod v naravo. Če bo sneg, boste slišale svoje božične korake… In vsak naj bo prav poseben, nepozaben in polni ljubezni….

nastja klevze