Rešitev tvojih težav – Preberi si, zapiši na list papirja, posnemi na kaseto, poslušaj posnetek.
Rešitev tvojih težav – gre za enega najboljših pozitivnih tekstov, napisanih do sedaj.
Tukaj je popolna Emil Couéjeva opredelitev:
Ko jo bereš, poskušaj ohraniti miren ton. Ko boš tekst dodobra spoznal, si ga lahko posnameš na kaseto, da si ga lahko predvajaš, ko boš v alfa stanju.

Rešitev tvojih težav

Rešitev tvojih težav

Udobno se namesti, lahko se usedeš

ali pa uležeš na hrbet in zapri oci. Nočem, da bi zaspal. Želim, da zapreš oči, da te ne bi motila okolica. Povej si, da si boš vse, kar ti bom sedaj povedal, zapomnil, vgraviral v svoje misli. In da bo, ne da bi vedelo in brez posebnega truda, tvoje telo in tvoje celo bitje ubogalo, kar mu veleva tvoja podzavest.

Prvo, kar ti povem je, da boš vsak dan, trikrat na dan, zjutraj, opoldne in zvečer, ko je čas obroka, čutil lakoto. Začutil bos prijeten občutek rahle lakote in si boš rekel: »Mmm, z veseljem bi kaj pojedel.« In jedel boš, okusil vsak grizljaj, neverjetno boš užival v hrani, ne da bi pojedel preveč. Pozoren boš na to, da boš dobro prežvečil svojo hrano, jo spremenil v mehko pasto, preden jo boš pogoltnil. To bo pripomoglo k boljši prebavi in ne boš čutil nobenega tiščanja v želodcu, nobene bolečine ali zgage, nobene slabosti. Tvoje telo bo prebavilo hrano in iz nje posrkalo snovi, ki jih potrebuje za obnovo krvi, mišic, energije – na kratko, za obnovo življenja.

Ker hrano, ki jo poješ, dobro in počasi prežvečis, tvoje črevesje deluje normalno in učinkovito. Vsako jutro boš, kmalu po tem, ko vstaneš, začutil potrebo po tem, da greš na stran; delovanje tvojega črevesja bo normalno in zadovoljujoče. Ne boš potreboval pomoči nikakršnih zdravil ali umetnih stimulansov.

Vsako noč boš, od trenutka, ko boš zaspal,

pa do trenutka, ko se boš zjutraj zbudil,  spal globoko in mirno, brez morečih sanj. Ko se boš zjutraj zbudil, se boš počutil sveže in dodobra odpočito, pripravljen boš na nov dan. Če si bil kdaj žalosten ali depresiven, če ti je bilo  dolgčas, ali pa te je preveč skrbelo, zdaj si lahko prepričan, da se ne boš več tako počutil. Namesto, da bi bil žalosten, depresiven, namesto da bi te skrbelo, se boš počutil srečnega, zelo srečnega, brez vsakršnega posebnega vzroka, enako kot si se počutil žalostnega brez pravega vzroka za to. Od zdaj naprej bos srečen in vesel. In tudi če boš imel pravi razlog za skrb ali žalost, ne boš padel v depresijo. Storil boš to, kar moraš, ker te bo vodila sreča in veselje do življenja.

Če si bil kdaj v preteklosti nepotrpežljiv in jezen, zdaj ne boš več.

Od zdaj naprej poseduješ neskončno potrpežljivost, vedno boš lahko nadzoroval svojo jezo. Nič več te ne bodo motile stvari, zaradi katerih si bil v preteklosti razdražljiv in nervozen. Če se boš kdaj zalotil, kako te oblegajo grozne misli, ki zate niso zdrave, strahovi, fobije, skušnjave in sovražne misli, ne skrbi, vse manj in manj jih bo. In če že bodo, od časa do časa, se bodo preprosto stopile, kot oblaki na jasnem nebu. Vse tvoje nepomembne, strašne misli bodo izginile, kot izginejo sanje, ko se zjutraj zbudiš.

Vsi tvoji telesni organi delujejo dobro. Srce bije normalno, kri prosto krozi po tvojem telesu in hrani vsako celico. Prav tako delujejo normalno tudi tvoja pljuča, želodec, jetra, žolc, ledvica in mehur. Če bi kateri od tvojih organov začel delovati nepravilno, naj te ne skrbi, vsak dan bo bolje, in na koncu problema ne bo več. Vsi tvoji organi bodo delovali normalno.

Če je kje kaka rana, se bo le-ta začela zdraviti takoj zdaj.

Vsak dan bo bolje, dokler ne bo čisto izginila.

Še nekaj pomembnega moram povedati – če si imel v preteklosti občutek, da je nekaj s tabo narobe, če ti kaj pri samem sebi ni bilo vseč, bodi prepričan, da bo od zdaj naprej, karkoli te je motilo, počasi izginilo. Nadomestil ga bo močan obcutek samozavesti, le-ta se bo črpal iz notranje moči, ki se nahaja v vsakemu od nas. Vedi, da je to nepremagljivo zaupanje v samega sebe nujno potrebno vsem ljudem.

Brez samozavesti ti ne bo nič uspelo; z njo lahko dosežeš kar si zeliš. Tvoja samozavest se bo krepila iz dneva v dan. Zagotovila ti bo sigurnost s katero ne boš samo stvari opravljal bolje, temveč boš lahko naredil karkoli; karkoli moras storiti, pod pogojem, seveda, da je to kar si želiš v okviru možnega.

Torej, kadarkoli moraš ali si želiš kaj doseči, vedi, da je zate naloga povsem preprosta. Besede, kot so: TEŽKO, NEMOGOČE, NE MOREM, PREVEČ, NE DOVOLJ DOBER,… in tako naprej, bodo za vedno izginile iz tvojega slovarja. Nadomestile jih bodo besede- JAZ LAHKO, PREPROSTO JE, BOM,…

Če razmišljaš o stvari kot o nečem preprostem,

potem taka tudi postane, čeprav se mogoče drugim zdi težka. Vse, česar se boš lotil, boš opravil hitro in efektivno, brez vsakrsne utrujenosti – skoraj brez truda.

Če pa se ti nekaj zdi težko in nemogoče, potem bo tudi tako postalo in to samo zaradi tvojega načina razmišljanja.
Bodi prepričan, da boš v vseh pogledih, tako psihično kot fizično, zdrav. Začel se boš počutiti bolj zdravega kot kadarkoli do zdaj.

Zdaj bom preštel do tri in ko rečem »tri«, boš odprl oči in se zdramil iz stanja, v katerem si bil – počasi in postopoma. Ko boš »prihajal nazaj«, se ne boš počutil utrujenega. Prav nasprotno – počutil se boš močnega, živahnega, budnega, svežega, polnega energije. Počutil se boš srečnega in veselega, tako sam s sabo, kot v odnosu do drugih.

Christian Godefroy

Misli, ki ti polepšajo dan ali celo spremenijo življenje lahko prebereš na tej STRANI – Pozitivne misli.

Skupine:

Za navdih,

Zadnja posodobitev 01/02/2024