Pogosto razmišljam, kakšno je moje življenje. Velikokrat se sprašujem o čustvih, ki so zame prijetna, jih imam rada in me osrečujejo. Neprestano vzdržujem lep odnos do svojega življenja, ker mi ni vseeno kako živim.

Ko enkrat začutiš bistvo trenutka, kateri te osrečuje, želiš v njem lebdeti za vedno.
S časoma spoznavaš, kakšno moč imajo čustva, ki jih oddajaš. Ali si zgradil odnos, kjer si predan in si ves topel, dobrosrčen, pozitiven ali si zasidran v dogodek, ki te zaradi nerazumevanja vleče v negativna čustva. Ujeti v prepire, bomo večno razmišljali o krivici, ki so nam jo ljudje storili. Bili bomo žalostni in potrti. Nekako bomo pričakovali, da se tem “krivcem” za naše trpljenje vrne vse in še več. Želeli bomo, da ti ljudje trpijo. Nekateri si bodo pravico jemali v svoje roke in se burno maščevali, kjerkoli bodo dobili priložnost. Potem bodo za trenutek srečni. A ta sreča je kakor krvni sladkor, zaužit s čokolado. Hitro naraste in zelo hitro pade. Torej kratko veselje. Sla po maščevanju vas bo tako držala ujete, da boste vedno želeli doseči nove uspehe. Vaše življenje bo solo drama polna padcev brez uspeha.

Če dobro razmislite, zakaj bi se nekomu pravzaprav sploh želeli maščevati. Da v sebi že veste, zakaj. Vendar je dejstvo, da edini sopotnik v življenju ste vi sami. In zase moraste dobro poskrbeti. Če ste vsak dan jezni, ali potem lahko trdite, da živite lepo življenje? Če svojo bolečino preusmerite v videnja, kaj je za vas najbolje, se bodo takšne situacije počasi odmikale iz vašega življenja. Nadomeščali jih boste s čustvi, ki so bolj prijetna za vas. V svoje življenje boste privabili pozitivne situacije. Obdajali se boste s čustvi, kot so ljubezen, umirjenost, zadovoljstvo, radost, hrepenenje. Dnevi tesnobe in maščevanja bodo izginjali. In ko boste prvič zares občutili, kako lep trenutek je biti srečen sam s seboj, boste morda za vedno prenehali uporabljati čustva kot so sovraštvo, mržnja, hudobija, agresivnost.

Vaše življenje bo postajalo pravi čudež. In ker boste polni ljubezni, boste v svoje življenje s časoma privabljali nove ljudi, ki vam zagotovo ne bodo povzročali stisk in težav. Ko človek deluje iz zaupanja vase, postane izredno ljubeč in zaželen.

Nastja

Zadnja posodobitev 01/02/2024

Oznake: