pujsov_sklad-1

 

Pujskov Sklad

 

Več let nazaj, nisem imela, tako oblikovanega odnosa, do kovancev, kot ga imam sedaj. Včasih so bili kovanci prav nadležni. Imeli so majhno vrednost. Vsi smo se jih kar odtepali. Veliko teh kovancev smo dajali za napitnino, ker so nam drugače trgali žepe. Nemalokdaj sem jih sama odložlia, kar v torbico, ker se mi za tako majhno vrednost,ni dalo jih shraniti v denarnico. Potikali so se po predalu, seveda tudi v kakšnem žepu, videla sem, da jih imajo nekateri celo v spalnici na gredenci, ali v avtomobilih, na različnih mestih itn…

Nekega dne, sem v trgovini uzrla majhnega pujska. Bil mi je na mah všeč. Kupila sem ga. Postal je moja usoda, saj je pripomogel k pridnemu varčevanju kovancev. Ko sem ga prvič napolnila in sem nato z njim odšla na banko, sem se kar presenečena uzrla v vsoto zbranih kovancev. Bilo je kar nekaj čez 70 Eur. Denar sem vložila v Vzajemni sklad in prav gotovo s tem še povečala njegovo vrednost. Sedaj ga redno polnim s kovanci.Je ena od mojih najljubših oblik Varčevanja.

Moji nasveti

  • Uporabljajte Hranilnike. Naj bodo veselih barv, zanimivih oblik, saj s tem še dodatno pripomorejo k varčevanju.
  • Imejte Več hranilnikov – za več namenskih varčevanj.
  • Velik Družinski hranilnik: lahko s kovanci zbirate denar za počitnice. Več družin zbira kovance, s katerimi si potem privoščijo počitnice; ali pa so kovanci, za uživanje na dopustu.
  • Hranilnik je pametno darilo. Rada, pa res rada, ob rojstnem dnevu ali božiču, podarim Hranilnik. Napolnim ga s kovanci.  Vsak  je  vesel takšnega darila.

Moja druščina Hranilnikov

 Pujsov_sklad-22

Skupine:

Za navdih,

Zadnja posodobitev 06/07/2019