Odpadla ptičja peresa so zelo tankočutno orodje za zanavanje in čiščenje energije. Peresa že od pradavnine veljajo za najljubše orodje šamanov. Ker e pero pravzaprav odprta cevka, so v mnogih kulturah celo verjeli, da služi kot kananl za molitve in energijo. Pesresa lahko prinašajo tudi zračno energijo neba, svobodo vetra in vrnitev v domač pristan.
Zaradi svoje pretanjene uglašenosti z rahločutnimi vidiki energije, so peresa koristna med vsako stopnjo čiščenja – od zaćetnega ocenjevanja energije, do dejanskega čiščenja in uravnoteženja energije. Pri čiščenju prostora jih lahko uporabljate same ali pa v povezavi z dimom. V obeh primerih, bodo vaše delo podkrepile z močno, a blago energijo. S hitrimi in kratkimi zamahi peresa ali peresne pahljaće, razbijete postano energijo, medtek ko dolgi, skladni zamahi energijo zgladijo in umirijo. Peres po vsakem čiščenju prostora očistite. To lahko naredite tako, da jih ob koncu vsakega obreda prekadite z žajblovim, cedrovim ali brinovim dimom.

Pri čiščenju prostora ponavadi uporabljamo odpadla puranova peresa. Severnoameriški Indijanci pravijo puranu “radodarna ptica”, saj verjamejo, da puran pooseblja duha složnosti. Čistite lahko tudi z nekaterimi drugimi vrstami peres.

Gos Gosi živijo v nadvse socializiranih jatah in ko si najdejo partnerja, z njim ostanejo vse svoje življenje. Njihova peres ponazarjajo zvestobo in družinske vezi.

Krokar Krokar je povezan z notranjim življenjem in skrivnostnimi sferami, zato njegova peresa simbolizirajo globoko in močno energijo.

Orel in sokol Njuna peresa prikličejo energijo sonca. Njihova uporaba med čiščenjem prostora prinaša visoko letečo in močno energijo.no energijo.

sokol

Puran Njegova peresa izvrstno dopolnjujejo čiščenje prostora, saj je puranov duh povezan z višjim namenom in skrbjo za druge.

Sova Sovina peres so povezana z ženskimi skrivnostmi, mesečevo energijo in starodovnimi modrostmi.

Pričiščenju prostora se uporabljajo zgolj peresa, ki so sama odpadla s ptice.

Skrb za peresa

Če s peresi ravnate pazljivo tako kot si zaslužijo, boste povečali njihovo učinkovitost.barvna peresa

Oblike peres, s katerimi čistimo prostor

Peresa s katerimi čistimo prostor se običajno pojavljajo v treh oblikah: kot posamezna peresa, pahljače ali v obliki peruti. Pero lahko pustite neokrašeno ali pa njegovo konico ovijete z blagom. Pesresna pahljača je običajno sestavljena iz več peres, povezani s koškom blaga ali lesenim obročom. S pahljačami v obliki peruti lahko zaradi njihove širiše površine po sobi premeščate več energije.

persea_orel