Vsak dan odkrivam najlepše stvari na svetu. Ker živim, ker čutim in ker se zavedam. Zavedam se lepote življenje, njegove vrednote. Njegove neprecenljive obsežnosti. Zato odkrivam najlepše stvari v vsem, kar me obkroža.

Imam močno voljo do življenja

Imam tudi veliko željo, da polno živim. Živim vsak dan. Ni mi vseeno, kakšno je moje življenje. 

365 dni v letu vsak dan prebiram misli, razmišljam o svojem življenju. Spreminjam sebe, svoje poglede. Svoje življenje. Vsak dan počnem prav to, da odkrivam najlepše stvari na svetu.

Kje so po moje najlepše stvari

Da odkrijem nekaj lepih stvari,  ne hodim prav daleč. Veliko lepih stvari je znotraj mene. Samo zaprem oči in stopim vase. Znotraj mene prebivajo od miru, do radosti, prav vse, kar sem včasih iskala v zunanjih lepotah.

Zato je sedeti z meditacijo božansko lepo. Znotraj mene so spomini na nekatere kraje. Spominjam se jih. Skozi sliko in skoz vonj. Vonj, ki me spominja na najlepše kraje.

 

Zunanji svet je tudi lep

Odkrivam najlepše stvari na svetu
Odkrivam najlepše stvari na svetu

Ko dosežem vso to lepoto v sebi, je tudi potovanje v naravo popolnoma drugačno. Lepše. Šele, ko je notranji svet poln lepote, lahko na vsakem koraku okušam lepoto narave. Lahko vidim lepoto povsod. Lahko jo slišim.

Življenje ima tisočere obrazov lepote, od notranjosti posameznika je odvisno, kako jo dojema.
Nastja

Povzetek:
Ko stopimo vase, lahko odkrijem lepe stvari … ali pa ne

Na presenečenje, ko se poglobimo vase, lahko najdemo tudi temne stvari, stvari, ki niso lepe. Ko jih prepoznamo, imamo veliko možnosti, da jih spremenimo. Zamenjamo. Svojo preteklost lahko vedno spremenimo znotraj sebe. Spreminjamo jih s svojimi mislimi. Mi vplivamo na svet in na lepoto. Svoj pogled lahko spremenimo na preteklost, z razlogom, da bo prihodnost lepša. Da bo naš svet lepši.

Samo v sebi lahko dosežemo to, da bo naš pogled na svet resnično lep. Ko dosežemo notranji mir in se notranje preobrazimo, bomo na vsakem koraku v zunanjem svetu videli in prepoznali lepoto.

V svoji tišini najdeš lepoto, po kateri
hrepeniš.

Zadnja posodobitev 01/02/2024