NegaKože pri 20., 30., 40. in 50.

1. Nega pri dvajsetih

V dvajsetih še ne potrebujete krem proti gubicam. Osredotočite se na preventivo in uporabljajte nežne proizvode.
Čiščenje kože

* Če imate normalno kožo, lahko čistilo za obraz uporabljate samo zvečer.
* Če je vaša koža mastna, uporabite čistilo v gelu.
* Če pa je koža na vašem obrazu suha, jo čistite s čistilnim mlekom.

Vlaženje kože

Ne glede na znamko, ki jo boste izbrali, poskrbite, da bo vaša krema vsebovala zaščitni faktor vsaj stopnje 15 in da vas bo ščitila tako pred UVA kot UVB žarki.
Poleg obraza pa jo vedno vmasirajte tudi po vratu in dekolteju.a
Nočna nega

Uporabite izdelke, ki niso preveč mastni – recimo fluide. Izdelki naj vsebujejo vitamin A, ki je super za boj proti prvim tankim gubicam, hkrati pa tudi pomaga v boju proti aknam.

Namažite se tik pred spanjem, saj se na svetlobi vitamin A uničuje.

Lepa koža
2. Nega pri tridesetih

Čeprav ste za svojo kožo začeli skrbeti že zelo kmalu, boste v tem obdobju opazili prve močnejše gubice okoli oči in ust.
Čiščenje kože

Zvečer se umivajte s kremastimi čistili za obraz. Zjutraj pa uporabite čistilo, ki vsebuje AHA kisline, ki vzpodbujajo luščenje odmrlih delcev kože.
Vlaženje kože

* Poleg zaščitnega faktorja mora vaša krema za obraz sedaj vsebovati tudi antioksidante, kot je vitamin C, zeleni čaj ali granatno jabolko, ki bodo ščitili vašo kožo pred prostimi radikali v zraku.
* Redno začnite uporabljati kremo za oči. Za močno vlaženje uporabljajte kremo s hialuronsko kislino.
* Proti zabuhlosti naj vaša krema za oči vsebuje kofein.
* Za boj proti temnim podočnjakom pa uporabljajte kremo, ki vsebuje vitamin C, sladki koren ali sojo.

Nočna nega

Pri tridesetih postanejo nočne kreme z retinolom obvezne. Vendar ne pozabite, da jih lahko nanesete le tik pred spanjem!
3. Nega pri štiridesetih

Pri štiridesetih vaša koža pospešeno izgublja kolagen, elastičnost in čedalje težje zadržuje v sebi vodo. Prav tako sem vam začne maščevati intenzivno sončenje pri vaših dvajsetih letih.
Čiščenje kože

Ker je vaša koža čedalje bolj suha, za čiščenje raje uporabljajte kremasta čistila za obraz. Zvečer pa, če ni vaša koža preobčutljiva, uporabljajte čistilo, ki vsebuje AHA kisline.
Vlaženje kože

Krema mora še vedno vsebovati zaščitni faktor proti soncu. Poleg tega izmenjaje uporabljajte različne kreme, ki vsebujejo različne antioksidante. Vsak antioksidant namreč pomaga proti drugim težavam in tako poskrbite za celostno nego svoje kože.
Nočna nega

Uporabljajte močne kreme, ki vsebujejo močnejše retinoide. Te so v vaših letih vitalnega pomena, saj pospešujejo obnavljanje kože, zmanjšujejo rjave lise na koži, vzpodbujajo tvorjenje kolagena in se borijo proti sončnim poškodbam.

Ker pa so te kreme že precej močne, jih v primeru, da imate občutljivo kožo, uporabljajte vsako drugo noč.

4. Nega pri petdesetih

Nikar ne mislite, da je sedaj že prepozno za nego. V tem desetletju postanejo vaše izrazne gube opazne tudi, ko se ne smejete. Pore bodo čedalje večje in kapilare čedalje bolj opazne.
Čiščenje kože

Tako zjutraj kot zvečer si obraz umivajte s kremastim, nepenečim čistilom za obraz.
Vlaženje kože

Ko je koža še vlažna, na njo nanesite serum, ki vsebuje antioksidante, kot je vitamin C, ali peptide.

Ko se serum vpije, pa na obraz nanesite še dovolj mastno kremo za obraz. A ne pozabite, da mora vsebovat zaščitni faktor pred soncem!
Nočna nega

Kar se tiče nočne nege, pa se držite prakse iz štiridesetih. Z retinoidi se boste najbolje borili proti posledicam staranja kože.

Skupine:

Razno,