Po združitvi matematike in psihologije, sta dva ameriška profesorja, odkrila formulo, po kateri se lahko z veliko sigurnostjo, zmanjša riziko ločitve zakoncev.

Psiholog Džon Gotman in njegov prijatelj, matematik Džejms Murej, sta prišla do nove formule, na osnovi petnajst minutnega video posnetka, več sto parov, ki se prepirajo.

Znanstvenika sta, vskemu paru dodelila po eno točko za pozitivno interakcijo in odvzela točko za negativno Upoštevala sta tudi izraze na obrazu in bitje srca, vsakega od niju, narejena na podlagi matematičnega izračuna.

Rezultat je ovrednoten vobliki razmerja med pozitivnimi in negativnimi interakcijami.

“Popoln je odnos pet pozitivnih proti eno negativno točko”, sta dejala raziskovalca, katera trdita, da je v krizi vsk par, katerih odnos je pog 5:1.

“Pravilo je zelo zanesljivo” trdi Murej.

“Kadar sta mož in žena zelo zadovoljna v zakonu, se pogovarjata o pomemnih stvareh. Pri čemer pa ni potrebno, da se, z isto stvarjo strinjata, temveč, če se pri tem šalita, pomeni da sta naklonjena drug drugemu, in tako uspevata v čustvenem razmerju.” pravi Gotman.

” Vendar pa, mnogi ljudje, ne znajo vspostaviti to vezo in zgraditi smisel za šalo, kar se kaže kot posledica neuspeha, da zgradijo čustven odnos.”, dodaja Gotman.

Poudarjata tudi pomembnost mimike obraza, tako je , npr. izraz prezira “pravi ubijalec ljubezni”.

Zato je nujno potrebno, odpraviti negativne misli in pesimističen odnos do življenja.

Ljudje, katere lahko imenujemo Negativci, so večinoma nezadovoljni, globoko so prepričani, da je sreča odvisna od boljših življenskih okoliščin.

Skupine:

Za navdih,

Zadnja posodobitev 27/05/2019