Prazniki so idealni čas, za vse, ki imamo nekaj časa, da se usmerjamo vase. Da si vzamemo čas in da naposled tudi kaj spremenimo.Vsem, ki želite kvaliteno življenje priporočam, da vzamete tudi Mandale kot tehniko sproščanja.

MANDALA pa je eden izmed učinkovitih pripomočkov, s katerim ne dosežemo samo večje sprostitve tekom dneva, ampak se tudi lažje umirimo pred spanjem.MANDALE so v preteklosti uporabljale številne religije pri meditaciji, zato ni slučajnost, da se je z njimi ukvarjal tudi švicarski psiholog C. G. Jung. Zanj so bile »simbol človekove psihe, napredovanje proti centru je bilo analogno odkrivanju samega sebe, rezultat pa je bil uravnotežen pogled na življenje«.

Osnovna oblika MANDALE je krog, ki ga kot enega najpogostejših simbolov srečujemo tudi v naravi. S svojo simbolično vrednostjo nas že opazovanje same oblike vzpodbuja v ritmično gibanje,  ta pa se združuje v enotnost, red in popolnost. Poudarjena sredina v kombinaciji s harmonijo barv, likov in simbolov vpliva na naše razpoloženje in pozitivno naravnanost, odstranjuje blokade in nam daje notranji mir, barvanje MANDAL pa ne vzpodbuja samo naše kreativnosti, ampak tudi pozitivno učinkuje na splošno počutje. (šepet sanj)

Sama zelo rada barvam delfine. Mene vedno umirijo in barvanje me navdaja z zadovoljstvom. Same lahko v Goolu najdete veliko mandal, ki jih potem pobarvate. Svoje najlepše lahko poslikate in jih objavite v skupino. Za navdih hvala.

Nastja Klevže

Skupine:

Kolumne,

Zadnja posodobitev 15/05/2019

Oznake: