Limona očisti jetra in ledvice

limone

Limona za beljenje nohtov

Z ožetim ostankom si vsak dan redno masirajte nohte. Z eno polovico levo roko, z drugo pa desno. Že v mesecu dni boste opazili veliko razliko. Vaši nohti bodo postali močnejši, predvsem pa bolj beli. Drugi recept za beljenje nohtov je, da jih za 10 minut potopite v limonin sok, nato pa splaknete s toplo vodo, ki ste ji dodali beli kis. Limona je dobra tudi za razpokane in suhe roke. Sok zmešajte z vodo, v kateri ste namakali liste vrtnic, in si mešanico vtrite v roke. Če so vaše roke močno razpokane, mešanici dodajte grob sladkor in vtrite. Čez nekaj minut sperite s toplo vodo in namažite z ekstra deviškim olivnim oljem.

Limonino olje

Iz sveže nastrganih limoninih lupin pridelujejo limonino olje, ki ima svež, močan in prepoznaven vonj. Za liter olja potrebujejo 1000 limon. Limonino olje se uporablja za pomiritev žlez lojnic, katerih pretirano delovanje povzroča premastno in nečisto kožo. To olje je dobro tudi proti aknam, mastnim lasem in prhljaju. Prav tako pospešuje cirkulacijo in je zato dobro v boju proti celulitu. Osveži polt, saj ga lahko uporabljamo za blage pilinge. Daljša uporaba limoninega olja odpravi kapilare, zmehča brazgotine in odpravlja bradavice ter kurja očesa. Limonino olje ima blagodejen vpliv na naša čustva. Je osvežilno in poživljajoče, ohranja dober spomin in koncentracijo. Lahko pomiri ali prepreči čustvene izbruhe, pomirja depresijo in lajša strahove.

Še prav posebej je uživanje limon priporočljivo, če bi radi telo očistili strupov. Dobili boste več vitamina C, bolje se boste počutili, hkrati pa vam bo limona očistila jetra in ledvice, organa, ki iz telesa odvajata strupene snovi. Citronska kislina v limoni lahko poleg tega, da lahko uredi prehitro prebavo, spodbuja prebavne encime, skrbi za boljši pretok krvi in zmanjšuje količino sladkorja v krvi. Marsikoga skrbi, da bi mu pretirano uživanje limon povzročilo bolečine v želodcu. Limone so kisle, vendar so želodčne kisline še precej bolj, zato ste lahko brez skrbi, da bi vam limonin sok povzročal probleme. Zaradi povečane količine kalija se sproži verižna reakcija, ki nevtralizira nastajanje kislin. Nenavadno, a limona je dejansko “protikislinsko” sredstvo. Poleti ni bolj zdrave in osvežilne pijače, kot je limonada brez sladkorja.

limona_za_zdravje

Skupine:

Za navdih,

Zadnja posodobitev 06/07/2019