Vsakdanje življenje je polno stresa. Vsi se občasno tako zaženemo in ob tem pozabimo, da se moremo občasno tudi spočiti in zabavati, kajti življenje je samo eno.

Kratki in vsakodnevni nasveti kako si polepšamo dan:

1. Nasmejte se. Smeh je naravno zdravilo s pomočjo katerega se boste dobro počutili v svojem telesu. Širite ga. Smeh je nalezljiv.

2. Občasno javte v službo(ne prav pogosto), da ste bolni. Kdaj ste nazadnje prisluhnili petju ptic? Uživajte v jutranji tišini in bodite do popoldneva v postelji.

3. Zajtrkujte. In to pošteno zajtrkujte. Peciva, sir, palačinke, sadje …. Zajtrk je najpomembnejši obrok dneva in zagon za metabolizem in dobro razpoloženje.

4. Kupite si sveže cvetje. Nič ni lepšega kakor cvetje v lepi vazi.

5. Prižgite sveče. V bilo katerem delu dneva. Sveče dajo toplino deževnemu dnevu ali sivemu jutru, popoldnevu ali večeru. Prav tako so zelo romantične.

6. Ugasnite televizor. Rešite se elektronskega zvoka iz te škatle. Uživajte v tišini.

7. Kosite zunaj sami ali pojdite v kino. Uživanje v lastni družbi osveži in osvobodi napetosti. Če imate strah pred tem, da bi zunaj sami jedli, pojdite za začetek  najprej na kavo. S seboj vzamite časopis, da se boste zabavali.
Nato bo vsakič lažje in boste brez problema uživali sami s seboj.

8. Pišite. Ne knjigo. Pisanje ima terapevtske učinke na psiho. Pozabite na tipkovnico! Vzamite papir in svinčnik in napišite pismo.

9. Specite kolač. Skuhajte nekaj. Poiskusite  novi recept ali kakšni stari recept svoje babice, ki vam ga je podarila pred mnogimi leti.

10. Plešite. Glasbo dajte na ves glas in bodite glavni.

11. Družite se z živalmi. Naj vam muca prede, ko ležite. Sprehajajte se svojim psom. Zabavajte se s pticami.
opazujte živali v gozdu…..

misli