Inteligentna gmota, ki je vse in ki je v vsem, ki živi v vsem in živi v vas, je trdoživa gmota. Glede na to, da je zavestno živa snov, ima gotovo naravno in prirojeno željo vsake žive inteligence, da bi življenje pomnožila. Vsaka živa stvar nenehno teži k razraščanju svojega življenja, kajti življenje, zaradi dejstva samega da živi, teži k temu, da bi raslo.

Seme, ki pade na tla, začne takoj delovati in med svojim življenjem proizvede sto novih semen; življenje se med svojim obstojem pomnoži. Postaja več za vse večne čase. Mora tako ravnati, če hoče še naprej obstajati.

Tudi inteligenca čuti potrebo po nenehni rasti. Vsaka naša misel poraja potrebo po naslednji misli; zavest se nenehno širi. Vsako dejstvo, ki se ga naučimo, nas vodi k učenju novega dejstva; znanje se nenehno širi. Vsaka sposobnost, ki jo negujemo, porodi v naših glavah željo, da bi si pridobili še eno sposobnost; podrejeni smo klicu življenja, stremimo k samoizražanju, ki nas priganja, da bi vedeli več, naredili več in bili več.

Wallace D. Wattles – Znanost bogatenjaInteligenca

Skupine:

Za navdih,

Zadnja posodobitev 30/05/2019