IN VSAK DAN BOLJ POREDNE – Ute EHRHARDT za ženske

Skrajni čas je, da se ženska, ki je bila tako potrpežljiva prerine naprej!
Ženska se mora imeti rada. Ženska, prav vsaka mora svoje zahteve podpreti z voljo, močjo in energijo. Na začetku morate:
sprijazniti se, da bodo drugi morda užaljeni
odpustiti si napake
biti velikodušni do sebe
se imeti neprestano radi

Kdaj zahtevate protiusluge?
Malo je dovolj tehtnih razlogov, da bi se odpovedali protiuslugi. Vprašajte se: Ali ravnam v svojo korist ali lahko pričakujem protiuslugo?
Prositi ali zahtevati? Jasno zahtevati!
Z borbo ste na pravi poti! Kdor upa, da bo napredoval s pomočjo drugih, sedi in čaka na lesenem konjičku, da ga bo nekdo povlekel. Taki služabniki se pojavljajo le v pravljicah.
Pridne punce nismo že od rojstva. Naredimo konec pridnosti! Prebudimo v nas zatrte moči. Ukrepajte! Poiščite enako misleče ljudi okrog sebe. Spremenite svoj odnos do drugih sebi v korist.
Energično premagovanje zavor!

Narejena skromnost. Odločite se sami! Zavrta ali samozavestna. Brez izkušenj in vaje ostaja naša sposobnost uveljavljanja neučinkovita kot top nož, ali pa postanemo tako zajedljivi in napadalni, da povzročamo le škodo. Pravega poraza ni. Verjemite v svoje sposobnost, ne pa v usodo. Ne predstavljam si, da večina žensk bolj verjame v vpliv zvezd na njeno osebno prihodnost, ko pa v morje sposobnosti, ki jih je pridobila v življenju. Potrebno je le: malce več poguma! Navidezen strah preprečuje, da bi prešli k dejanjem.

Ženske se morajo naučiti odgovornega ravnanja z občutki in natančnega razlikovanja med resnim strahom in zavorami; slednje velja premagati.
Imejte radi sami sebe. Všeč mi je, da sem… Sprejeti moram odgovornost za svoja dejanja in se sprijazniti, da lahko s tem nekoga prizadenem. Nihče ne more ustreči vsem. Ženska dobra si! Katere mojih lastnosti mi resnično koristijo. Znam…

Kdor zna, pa zna, ni kaj. Smem biti takšna? O, seveda! Slabo izkoriščene dobre lastnosti. Že občutek nerazloženega odpora pomeni, da se je vaša dobra lastnost spremenila v slabo. Vsak dan odkrijte eno sposobnost. Skušajte se zavedati svojih močno ustaljenih navad. Dobre lastnosti koristijo tudi drugim. Ljudje se bodo ustrašili vaše energičnosti. Niste odgovorni za čustva drugih ljudi, pokončno pa morate stati za svojimi.

Kjer se dela se praši. Opazujte okolico, sprijaznite se s posledicami, dajte prizadeti osebi čas, da se navadi na spremembe, kako se boste odzivali sami? Občutek krivde je odveč. Ne upoštevajte občutka krivde. Zavzemite jasno stališče, ne glede na vse. Pošteno kar se da. Določite svoj tempo in naberite si novih moči. Nenadoma se bo vse spremenilo vam v korist. Vsakdo mora sam poskrbeti za to, da dobi, kar hoče.
Skrivno orožje
Vem, kaj hočem. Če je mogoče zamenjajte neprijetne reči z zabavnimi. Kot izhodišče naj vam služi, da je zamenjava možna pogosteje, kot si prestavljate.
Velike želje
Notranji dialog

Izmislite si prepričljiva vodila

Vedno razmišljamo Neustrašnost ni prirojena. Vadite jo lahko v mnogih vsakdanjih prizorih in se korak za korakom naučite!
Začnite z majhnimi dejanji
Recite končno, odločno “ne”! Sprijaznite se s tem, da vaši razlogi nasprotniku ne morejo odvzeti slabega občutka. Nihče ni vesel odklonilnega odgovora. Bolje je reči “ne” in imeti slabo vest kakor reči “da” in se pozneje jeziti.
Zahtevajte protiuslugo.

Pričakujete protiusluge? Kdor ve, da bo moral nekaj vrniti bo željo po uslugi izražal veliko bolj premišljeno od nekoga, ki je spoznal, da so lahko skoraj vse reči podarjene.

Povem kaj hočem. Jasno in razločno. Razlikujte med zahtevami in prošnjami. Čarobna beseda: HOČEM! Uspešno prepiranje je zelo pomembno. Bolje je biti v igri, kot pa nič.
Nepoštene govorniške tehnike:
Trditve brez utemeljitev

Vprašanja, ki povzročajo negotovost

Navidezno soglašanje zaveže jezik
Past za žensko: Nimaš dovolj izkušenj…

Dobim, kar želim – če enrgijo vložim…
… in ščepec prefinjenosti.
Kako obzirno? Ženske so vedno in povsod preveč obzirne. Ne menite se za pripombe. Dajte duška jezi. Pomembno je, da izkoristite energijo, ki se sprošča ob agresivnih čustvih. Kolikor prej boste zaznali agresivno čustvo, toliko lažje boste smiselno ukrepali.
Kljubovalnost vam ne pristoji. Prepiru sledi pogajanje.

V ring pojdite s pravili in se jih držite. Počistite s težavami. Zavlačevanje ločitve ali upanje na boljše čase, brez resnejših znamenj sprememb na vidiku. Lahko le pomeni, da zapravljate čas in zamujate prilike; spremembe niso nikoli posledica čakanja ali vztrajanja, ampak posledica zahtev in razprav. Pošiljajte sporočila v prvi osebi.

Predrzno in veselo cilju na proti

Pot do uspeha vodi preko veselja do življenja. Sami odločate, kaj priznavate kot uspeh, nihče drug! Spodbujajte sami sebe k uspehu.
Uživajte v življenju.
Kako močna je vaša želja po uspehu?

Moj uspeh je moja last.

Strah pred uspehom. Predvsem za ženske velja: uspeh, doživet v samotni tihi kamrici, je običajno pobeg.
Svoje dosežke pomaknite v pravo luč.
Zmaga samo, kdor si upa.
Odnos do tveganja. Čim prej se soočite prav z vsemi možnimi nevarnostmi.
Stopnjujte veselje do tveganja.
Želja po zmagi… Kdor se nauči uživati v konkurenci in tekmovalnosti, bo deležen tudi novega delavnega in ustvarjalnega poleta.
Izgubljena poteza, končna zmaga. Poraz ne pove ničesar o vaših sposobnostih, osebnosti ali značaju, še najmanj pa o obetih za prihodnost. Nesposobnost je najbolj verjetna razlaga za poraz.

Osvobodite čustva.
Opozorilne znake vzemite resno.
Dnevnik uspeha! Govorjenje o uspehu. Ustvarite si svoj odnos do zavisti.

Obstaja le eno sredstvo, s katerim lahko omilite težave: sklepajte nova poznanstva ali okrepite tista, ki vas podpirajo pri vaših ambicijah, veselju do življenja. In močni volji. Počasen sloves.
Bodi sebična, kaj pa. Prav nepomembno je, kako hitro ali kako daleč se bom premaknila; pomembno je, da se premikam. Najpomembnejši človek, ki ga poznam sem jaz sama.