Danes bom srečen

Sreča izhaja iz notranjosti; ni posledica zunanjih okoliščin. Sreča je najboljše, kar lahko dobimo.

Danes bom izkoristil, kar imam in se ne bom pritoževal nad pomanjkanjem. Naredil bom vse, da bi lahko dosegel svoje cilje.

Danes bom skrbel za svoje telo. Telovadil bom, skrbel zanj, ga negoval in ne zanemarjal.

Danes bom napel možgane. Naučil se bom kaj uporabnega. Nisem mentalni postopač. Prebral bom kaj težkega, kar zahteva napor in koncentracijo.

Danes se bom svoji duši posvetil na tri načine: nekomu bom naredil nekaj dobrega, tako da ne bo ugotovil, kdo je to naredil.

Danes se bom z vsem strinjal. Gledal bom tako, kot lahko, oblekel se bom čisto normalno, govoril bom prijazno, nič ne bom kritiziral, nikogar ne bom poskušal popravljati ali izboljševati.

Danes bom dan samo preživel in se ne bom obremenjeval s problemi.

Danes si bom napisal program. Napisal si bom za vsako uro kaj bom delal. Gotovo programa ne bom upošteval, napisal pa ga bom le. S tem se bom rešil dveh nadlog: hitenja in neodločenosti.

Danes si bom privoščil pol urice samo zase. Sedel bom v tišini in se sproščal. V teh pol ure bom mislil na lepto narave, kako lepoto vnesti v moje življenje in najti notranji mir.

Samo danes se ne bom bal, še posebej se ne bom bal biti srečen, užival bom v lepoti, ljubezni in verjel bom, da tisti, ki jih ljubim, tudi mene ljubijo.

sreča