Search here...
TOP
čudež življenja

Čudež življenja sem doživela v trenutku, ko sem občutila strah, da bi slednje minilo.
Zato živite. Živite preproste trenutke, za katere ste še danes menili, da so dolgočasni ali jih enostavno sploh niste opazili…

Največje čudeže življenja spoznamo v trenutku, ko se bojimo, da bomo nekaj izgubili. Moja izkušnja je bila velik strah, ko se je zdravje obrnilo v tisto smer, ko je nastal kritičen trenutek in nisem vedela, kaj se dogaja. Kje bom končala. Kaj bo z menoj. Z ničemer nisem mogla vplivati na spremembo in težavo, ki je nastopila nenapovedano, zagotovo pa v času, ko bi jo najmanj želela. Vse je bilo odvisno od neke sile nad menoj. Od neke večje sreče ali pa samo od moje močne notranje življenjske energije.

Ko sem odhajala od doma, je bila moja želja samo eno. Vrniti se. Vrniti se in dalje negovati sebe in živeti življenje. Pobožat  stvari, ki so moj dom. Videti jih z odprtimi očmi, čutiti jih z vsemi čutili. Moje ljubke živali, samo še enkrat jih ljubkovati in jim povedati kako drage so mi.

Soočala sem se s strahom, da se zame življenje končuje in takrat  sem se najbolj zavedala, – kaj življenje je. Saj ne, da prej nisem živela zadovoljno in imela rada svojih dni. Vendar navkljub vsemu, sem šele takrat spoznala najglobje vrednote, kot je med drugim – jutranje odpiranje oči, ko vstaneš. Prvi jutranji vdih, ki napolni moja pljuča. Ko počneš tiste vsako dnevne majhne rutine, ki nam včasih ne pomenijo nič. Ko hitiš v službo slabe volje, brez energije. Ko si nase jezen bolj, kot na ves svet.

Zavedanje, ki se je rodil v strahu:

Danes vem, kako srečna sem, da sem tukaj, da občudujem naravo, svoj dom, svoje ljubljene. Da živim in opazujem. Da sanjam, pišem, ustvarjam. Vsaka malenkost me navdihuje. Rutine so izginile, prisotna sem vsak trenutek na polno. V svojem svetu, v mojem  življenju.

Biti med srečnimi, ki zjutraj vstanemo in vedo, da je življenje vse, kar zares imamo, je čudežno darilo. Ne stokajte, ne izgubljajte se v velikih čudežih, sezite po majhnih plodovih življenja. Po nežnih dotikih, čudovitih pogledih in čudežnih besedah. Napolnite svoj krog življenja z optimizmom. Polnite sebe in se predajajte. Življenje je lepo. Res lepo.

(nekaj besed iz moje resnične zgodbe in težave s katero se srečujem)

Nastja Klevže – avtor strani Pozitivne Misli – motivacija za lepše in boljše življenje.

 

Velikonočna voščila – Natja Klevže

Skrb zase ni sebično dejanje

Skrb zase pomeni dobro skrbeti zase, raziskovati, …

Kašelj ki izčrpava
Kašelj me je izčrpaval

Težko je razumeti, kako kakšelj iz dneva v dan izč…

nastja klevze
Verjamem v pozitivne misli

Verjamem v pozitivne misli. Verjamem v njihovo moč…

Sreča - najboljše zdravilo
Sreča – najboljše zdravilo

Sreča – najboljše zdravilo, včasih moramo po…

Sreča ljubi tišino
Sreča ljubi tišino

Sreča ljubi tišino ali zakaj je modro molčati o sv…

7 COMMENTS

 • nastja
  AUTHOR

  Martina hvala <3

 • Martina

  presunilo me je tvoje življenje, ki si ga opisala… In tudi ta članek.. zdaj vem, da ne smem obupati, ampak se boriti! 🙂 z veseljem bi kupila tvoje pozitivčice, ampak sem že tko na dnu z financami, da trenutno ne morem… Ampak jih bom, ko le pridem do denarja, tko lepe misli in vse….

  samo tako naprej!! 🙂

 • Hermina

  Zelo lepo napisano!Prisrcna hvala.
  Res je sele, ko se osvobodimo strahu zazivimo polno zivljenje,karkoli nam pride na pot,jemljemo z lahkoto,in si recemo vse se bo dobro izteklo.Tudi jaz sem na lastni kozi izkusila.

  Hermina 🙂

 • nastja
  AUTHOR

  Dušanka hvala. Res je, vsak potrebuje inspiracijo kak dan. Zato želim, da vas moje misli motivirajo – za pozitivno življenje.

 • Dušanka

  Pridejo dnevi,ko vse steče kot po maslu in pridejo dnevi,ko potrebujemo ‘inspiracijo’,da ugotovimo,da najdragocenejše reči niso vedno samoumevne,ampak smo bogati najbolj,če znamo v najbolj preprostih trenutkih prepoznati svoje zadovoljstvo,hvala Nastja za inspiracijo v tistih dneh,lp Dušanka

 • nastja
  AUTHOR

  Anita hvala za tvoje besede. Ti si čudovita oseba.

 • anita

  Kako lepo napisano!!! Ostala sem brez besed.

Leave a Comment