Če nočeš biti bolan… govori o svojih občutjih.
Čustva in občutja, ki so skrita in zatrta se končajo z boleznijo: gastritisom, razjedo, ledveno in hrbtenično bolečino. Zatiranje čustev skozi dolgo dobo se lahko konča z rakom. Pojdite torej k svojemu prijatelju, delite z njim svoje občutke in “skrivnosti”, svoje napake! Pogovor, izpoved, beseda so močna zdravila in izvrstno zdravljenje !

Če nočeš biti bolan… se odloči.
Neodločen človek dvomi, je zaskrbljen in v stiski. Neodločnost kopiči probleme, skrbi in napadalnost. Vsa človeška zgodovina temelji na odločitvah. Odločitev pomeni znati se odpovedati, izgubiti prednosti in vrednote, da bi dobili druge. Neodločni ljudje so žrtve želodčnih težav, živčnih bolečin in težav s kožo.

Če nočeš biti bolan… poišči rešitve.
Nezadovoljni ne iščejo rešitev in povečujejo probleme. Ljubše jim je negodovanje, čenče, črnogledost. Boljše je, če uprasnete vžigalico, kot da obžalujete temo. Čebela je majhna, izdeluje pa eno najslajših snovi, ki obstajajo. Smo, kar mislimo. Negativne misli tvorijo negativno energijo, ki se sprevrača v bolezen.

Če nočeš biti bolan… ne živi po videzih.
Kdor skriva resničnost, se pretvarja, se postavlja in vedno hoče dajati videz dobrega počutja. Hoče, da ga vidijo popolnega, neprizadetega in breztežnega, vendar nosi tono teže. Bronasti kip z nogami iz gline. Nič ni slabšega za zdravje kot živeti po videzih in pročeljih. To so ljudje z mnogo ličila in šibkimi koreninami. Njihova usoda so zdravila, bolnišnice in bolečina.

Če nočeš biti bolan… sprejmi.
Zavračanje sprejemanja in pomanjkanje samozavesti nas odtujujeta. Biti eno sam s seboj je srčika zdravega življenja. Kdor ne sprejema tega, postane zavisten in ljubosumen oponašalec, prostaško tekmovalen in razdiralen. Sprejmi, da boš sprejet in sprejemaj tudi kritike. To je modrost, razum in zdravilo.

Če nočeš biti bolan.. zaupaj.
Kdor ne zaupa, se ne sporazumeva, ni odkrit, nima odnosov in ne zmore globokih in trdnih vezi in ne pozna pravega prijateljstva. Brez zaupljivosti ni odnosa in razmerja. Nezaupanje je pomanjkanje vere vase in vere v druge.

Če nočeš biti bolan… ne živi žalostno.
Razpoloženje, smeh, počitek in sreča dajejo zdravju nov sijaj in prinašajo dolgo življenje. Srečen človek ima dar, da izboljša svojo okolico, kjerkoli živi. “Dobra volja nas rešuje pred zdravnikovimi rokami”. Sreča je zdravje in zdravljenje.

Seznani s tem tudi svoje prijatelje, da ne bodo zboleli !