BARVNE SVEČE ZA ZDRAVLJENJE

Sveče so uporabljali v religiji, za zdravljenje in metafizične namene odkar poznamo ogenj. Sveča je zelo močen simbol za aktiviranje več svetlobe v našem življenju – na fizični ravni in subtilno. Predstavlja večno svetlobo duše in povezavo k izvoru.

Barva sveče izžareva svoje vibracije, da bi osvetlila trenutek in olajšala žarišče.

Ogenj je veljal vedno za nekaj svetega, magičnega in skrivnostnega..

V večini družb, je ogenj pripadal bogovom. Eden od primerov, je zgodba o Prometeju, ki je z Olimpa ukradel ogenj in ga v trsu prinesel ljudem. Za kazen ga je Zevs priklenil na skalo v Kavkazu, kjer mu je orel vsak dan izkljuval jetra, ki so mu čez noč spet zrasla.

Ogenj deluje v vseh vidikih življenja. Od vulkanskega izbruha ognja do požarov in človeške temperature do sončnih požarov… Ogenj je prisoten v naših življenjih in ga je čutiti povsod.

Ko upoarabimo plamen sveč, doživimo rituale, ki so jih uporabljali skozi stoletja.

Zato bi morali to zdravilno prakso uporabljati, kot nekakšno starodavno ceramonijo.

Pogled na negorečo svečo je podobno negoreči življenski energiji v telesu, ki čaka na prižig, da bi se lahko vrnilo zdravje duše in telesa.

Ko prižgeš svečo, si predstavljaj plamen,in sicer, da doživiš svetlobo, kjer je prej ni bilo. Le ta pa prinaša toploto in ozdravljenje, kjer je to potrebno.

Ta vizualizacija v sebi je zelo pomembna.

BARVE SVEČE – NJIHOV POMEN

RDEČA

Rdeča barva sveče je simbol ljubezni, zdravja in doseganja ambicij. Rdeča je barva moči in seksualne energije. Prav tako tudi pomaga, da si ustvarimo novo realnost.

ROZA
Je barva ljubezni. Pomaga nam oproščati, sebi ali drugim. Prebudi zavest čistega bivanja. Privede te do izražanja čustvene ranljivosti. Stimulira čistost namer in lahko prebudi videnje resnice in uspeha.

BELA
Bela sveča je simbol čistosti in moči.Pospešuje čistost, spodbuja uravnoteženje, čiščenje in progresivne spremembe. Z belo svečo uničimo negativnost v prostoru. Ko sveča preneha goreti je prostor očiščen.

ČRNA
Črna je zelo močna. Pomaga nam zaščititi se pred negativnimi misli. To je zelo pomembno v obdobju kadar gremo skozi razvezo zakona ali težke čase na delovnem mestu. Najbolj učinkovita je takrat kadar gori z belo svečo. Preveč črne lahko poveča depresijo, kadar gori z belo ali rumeno svečo pa lahko zmanjša moč depresije.

ORANŽNA
Oranžno obarvane sveče nam pomagajo, da smo radostni in magnetni. So simbol veselja in ustvarjalnosti. Pomagajo nam, da bi v življenje pritegnemo nove ljudi, živali in druge stvari, ki jih želimo v svojem življenju. Pri iskanju pravih stvari na področju vaše karieri ali zdravilni tretma je uporaba oranžne sveče najboljša izbira.

RUMENA IN ZLATO-RUMENA
Rumena krepi duha in nam daje moč, da nas drži pri močeh kadar nam drugi nasprotujejo. Znotraj nje se lahko naučimo videti izpolnitev naših želja. Odtenki zlate nam pomagajo pri razumevanju in spodbujanju dejavnosti naših sanj.

ZELENA
To je svečA za rast in premik. URAVNAVA energijo telesa in duha. Zadnjih sprožilci Zeleni aktivira spomin na pretekle dogodke v življenju in je zato zelo koristno, da se najdejo pravi vzroki bolezeni. To lahko spodbudijo večjo mladostnost, obilje in plodnost.

MODRA
Je simbol duhovnega razumevanja. Zbudi naše prirojene sposobnosti soočiti se z etiko. To je pomembno pri poslu.Prav tako je simbol življenja in v nas vzbuja večjo vero v procesu življenja.Modra barva močno pripomore k zdravljenju otrok. Znano je tudi, da se modre sveče prižigajo v ritualu za pridobivanje denarja.

SIVA IN SREBRNA
Siva je simbol bistrine. Spodbudi intuicijo na prejšna življenja.Lahko meditiramo na to, da vidiMO, kako najbolje začeti nove dejavnosti. To zbudi, da se raven podzavesti zaveda, kako se kolesa življenja vrtijo za nas. Prebuja našo prirojeno intuicijo.

RJAVA
Rjava je nevtralna. Pomeni ozemljitev in nudi tudi varnost v življenju. Lahko prebudi boljšo presojo in tudi varnost.Uporabimo jo lahko pri meditaciji, kot pomoč pri odkrivanju izgubljenih predmetov. To je barva, povezana s – St. Anthony, ki je zaštitnik izgubljenih stvari.

VIJOLIČNA
Te sveče so simboli duhovnosti, moči in spretnosti. Prebudijo uspeh, vzpetino in dosežek duhovnihin želja. Te sveče pomagalo razviti notranji mir. Ko se prižgejo s srebrno svečo, olajšajo komunikacijo z umrlo osebo.

Če poznate datum rojstva osebe, na katero bi radi vplivali ali pa datum dogodka, na katerega bi radi vplivali, potem lahko določite barvo sveče glede na časovno obdobje 365 dni.

21.03. – 20.04. – rdeča, škrlatna
21.04. – 21.05. – zelena
22.05. – 21.06. – rumena
22.06. – 21.07. – srebrna, bela
22.07. – 22.08. – oranžna, zlata
23.08. – 22.09. – rjava
23.09. – 22.10. – roza
23.10. – 22.11. – temno rdeča, temno škraltna
23.11. – 21.12. – vijolična
22.12. – 20.01. – temno zelena, temno rjava
21.01. – 19.02. – svetlo modra ali sveča z vsemi pomešanimi barvami
20.02. – 20.03. – modro zelena

Če poznate datum dogodka, potem lahko povečate učinkovitost uroka tudi s tem, ko uporabite svečo, ki poudarja dan v tednu

Ponedeljek – srebrna sveča
Torek – rdeča sveča
Sreda – oranžna sveča
Četrtek – bogato modra sveča
Petek – zelena sveča
Sobota – violična sveča
Nedelja – zlata sveča

Skupine:

Za navdih,

Zadnja posodobitev 06/07/2019