miza fengsui

Mreža Bagua

Devet območij bague

Devet področij življenja bague je načrt, ki deli vsako hišo, vsako stanovanje in vsako sobo na devet območij, ki ustrezajo različnim področjem življenja. Položimo jo na talni načrt, tako da leži osnovna črta s področji »znanje«, »kariera« in »dobri prijatelji« na območju vhoda, torej tarn, kjer so glavna hišna vrata, vrata stanovanja ali vrata posamezne sobe. Če obmoqa na bagvi manjkajo Bagva izhaja iz kvadrataste ali pravokotne oblike hiše oziroma sobe; v tem primeru je na načrtu vseh devet območij bagve. Pri asimetričnih oblikah (npr. pri hiši v obliki črke L ali U) posamezne cone manjkajo, kar povzroča primanjkljaj na tem področju življenja. Na desni strani boste izvedeli, kako lahko ta manjko izravnate.

Oblikovanje območij bagve
  • Območje »kariera« Na sredini osnovne črte leži polje »kariera«. Pri tem ne gre le za poklicni uspeh, temveč tudi za osebno izpolnitev pri delu – za vašo notranjo »poklicanost«. V številnih hišah tega polja na območju vhoda ni – v takšnem primeru moramo vhod urediti svetlo in prijazno, ne smemo ga zapolniti z vsemi mogočimi stvarmi in predmeti, sicer vaša poklicna d ne bo mogla pravilno teči. Temne veže in stopnice lahko popravite s svetlimi svetilkami in ogledali. Če ne dosegate želenega poklicnega uspeha, postavite na polje kariere v svoji hiši ali delovni sobi sobni vodomet; če nimate prave orientacije, pomaga kristal. Obmoqe »znanje« To obmoqe ne zajema le intelektualnega znanja, temveč tudi življenjsko modrost, izkušnje in intuicijo. To polje je idealno za knjižnico, knjižne police ali kotiček za meditiranje. Energijo v tem območju lahko aktivirate s praznimi kristalnimi skledami za prestrezanje znanja in z ognjeno rdečo barvo. Obmoqe »družina« To območje zajema odnos do družine in staršev ter je idealen prostor za dnevno sobo, jedilnico ali kot s sedežno garnituro. Imate pogosto družinske spore? Potem aktivirajte to območje z družinskimi fotografijami ali rastlinami.
  • Območje »bogastvo«
    Tu lahko povzročijo prave čudeže sobni vodomet, akvarij ali slika s slapom, saj voda simbolizira blagostanje.
  • Območje »ugled« Od tod prihajajo v vaše življenje avtoriteta. samozavest, priznanje in osebni vplivi. To polje lahko okrepite s svetlimi svetilkami ali z rdečo barvo. Obmoq’e »partnerstvo« Imate težave v partnerskih odnosih ali pa ste še vedno sami? Potem aktivirajte to polje v stanovanju in predvsem v spalnici s simboli življenja v dvoje: s sliko, na kateri ste z ljubljenim partnerjem, ali s predmeti, ki so razvrščeni v parih (rdeči vrtnici, svečnik z dvema svečama). Obmoqe »otroci« To obmoqe predstavlja hkrati tudi ustvarjalnost, domisljijo in nove ideje. Zato je enako primerno za delovni kot ali za otroško sobo, ni pa idealno za spanje ali sprostitev. Če ste brez otrok, če imate težave z otroki ali s pomanjkanjem ustvarjalnosti, okrepite to polje z rožami ali s sliko otrok. Obmoqe »dobri prijatelji« To območje lahko aktivirate z minerali, s poldragimi kamni in slikami prijateljev – ali preprosto s telefonom.
  • Območje »tai či« je središče vašega stanovanja ali neke sobe in simbolizira jasno usmerjenost, vitalnost in zdravje. Tu či potrebuje prostor, da lahko neovirano teče, sicer grozijo stres in težave z zdravjem. Morebitne zapore odpravite s svetilko, okroglo mizo ali preprogo na sredini sobe.

S čim lahko oblikujete devet območij bagve?
Kariera: sobni vodomet, akvarij, slika s slapom, modra skleda s svečami
Znanje: Buda (= modrost), knjižni regal ali knjižna omara, bralni kot
Družina: družinska slika, rožnato cvetoča rastlina (= Ijubezen, harmonija),
igralna miza, udoben kot za sedenje
Bogastvo: sobni vodomet, akvarij, skleda s kovanci, tolstica
Ugled: rdeča tapiserija, slika pomembne osebnosti (zgled), sveče
Partnerstvo: par delfinov, rdeče vrtnice, partnerjeva slika
Otroci: slika otrok, punčka; predmeti, ki simbolizirajo življenjsko radost
Prijatelji: telefon, zofa, kristal, lepa svetilka

Feng_Sui_tabela-1a

Feng Sui

Skupine:

Za navdih,

Zadnja posodobitev 06/07/2019