Vedno  znova me ljudje sprašujejo takšna in podobna vprašanja:

  • kako lahko iz svojega življenja odstranijo bivšega partnerja
  • kako lahko prenehajo razmišljati o stvareh, ki jih pestijo
  • kako prenehati razmišljati o pomanjkanju denarja
  • kako prenehati razmišljati o bolezni, ki je prizadela njih ali bližnje
  • kako ne gojiti zamere, ki so nastale v sporu

Kako odstraniti težave  in najti mir v svojem srcu?
Vse težave  so prehodnega značaja. Če jim ne damo moči, ne vplivajo na nas. Nam ne povzročajo nenehnega razmišljanja, ki nas v notranjosti hromi in nam povzroča, da tiste dneve niti normalno ne funkcioniramo. Veliko problemov, pa se pogosto sploh ne uresniči. Ste vedeli to?

Pa poglejmo, zakaj ste ujeti v past težav.
Neprestano razmišljate o njih. Vaš um iz enega stavka poraja nešteto mnogo misli. In vi čutite, da ste vedno znova, v vsa vprašanja ujeti tudi sami. Vi ste del težav. Vi ste  glavna oseba težav. Vas so prizadele. Vi ste tam, v vsakem stavku.  Vi ste del vseh teh težav. Če mislite, da niste tam, se še vedno počutite kot žrtev.

Pomembno je, da vedno  svoje težave najprej slišite. In se zavedati sebe v njih. Potem se začnete čistiti teh misli. Tako lahko vaši občutki izginjajo. Tako mislim odvzamete težo, ki vas vedno znova vleče dol. Začnete lahko zlagati nove misli in se očiščevati starih prepričanj.
Ko boste poskusili spreminjati težave, se v sebi vedno vprašajte:

  • Ali sem v težavi tudi sam?
  • Sem del težave?
  • So povezane težave z mojimi čustvi?
Spoznali boste, da ne glede nad čim se pritožujete, ste tam tudi VI. Iz tega sledi, da ste težavo ustvarili sami. Ustvarili ste svoje misli, ki so za vas vaša resničnost.Za vas so najbolj pomembno dogajanje, če ravno so še tako moreče. Vi veste, kaj je res. In vi ste avtor teh težav. Vsaka težava ima rok trajanja. Sami ga ustvarite.Zdaj, ko veste kaj vas žre in kje je težava, ji ne dajajte energije, s katero boste osipavali ljudje, ki so soigralci v vaših mislih. Predajte jo. Dovolite ji, da je prišel njej rok trajanja. Zaključite jo. Izpustite jo iz sebe. Sprijaznite se, da je prišel njen čas – čas konca.
Recite si, da ne veste, kaj je ustvarilo težavo in jo predajte iz svoje  glave. Preprosto pustite, da izgine.Ko boste enkrat ugotovili, kako dobro vam bo postalo, ko boste začeli ustvarjati svojo pozitivno resničnost, boste težave vedno lažje opuščali. Lažje boste čistili svoje misli.  Povzpeli se boste na vrh, ki se imenuje ljubezen do življenja. Iz vas bo vrel optimizem in zavedanje, kako lepo je življenje. In kakšno darilo je, da smo tukaj in zdaj. Da lahko sami oblikujemo svoje življenje. Da zmoremo ljubiti in živeti.
Nastja Klevže