Vsak človek, vsako bitje ima svoj opojni pomen v življenju. Svojo nalogo in svojo privlačnost. Kako  ga zmoremo dojemati mi, je odvisno, od naših čustvenih zmožnosti…
Zato razmišljajte in iščite pozitivno in dobro. V vsakem še tako majhnem bitju. Vsa ta bitja – ljudje, živali, rastline, ki živimo v sozvočju življenja, drug drugemu ponudimo veliko. Vsak od nas nosi tudi svoje sporočilo in svoj namen. Niso vse rože na svetu samo zato, da bi osvajale prestižne in lepe poglede. Nekatere so zelo skromne s svojim pogledom, vendar neskončno prirasle k srcu tistih, ki jih neizmerno ljubijo in negujejo. Nekomu trava pomeni šop zelenja, drugemu pomeni oazo lastnega zadovoljstva.
Psi, mačke, ptice, srne in drugi nežni ali divji spremljevalci narave in ljudi imajo prav tako svojo nalogo. Živali, ki vstopijo v bližnje življenje, lahko veliko spremenijo. Žalost lahko obrnejo v veselje. Pa tako skromna bitja so. Tudi divje živali lahko oplemenitijo srečanje in bližino.
Ne pozabite, vsako bitje ima svoj namen, in ne zamudite ga, ko vstopi v vašo oazo življenja. Ljubite, ljubite vse, kar v vas prižiga iskro ljubezni. In poiščite smisel vajine skupne bližine.
Najdite majhne stvari, ki ste jih pridobili in jih uporabite za svoje dobro. Za svojo rast in razvoj. Kajti bitja, ne glede na to, iz katere vrste smo, smo v harmoniji zelo izpopolnjena.
In ne pozabiti biti zanje hvaležni.
Nastja Klevže

Zadnja posodobitev 01/02/2024