Dve šminki en ljubimec

glamur_noge1. Vedno nosite lepo spodnje perilo (ki mora OBVEZNO biti komplet, nikar ne zagrabite prvih spodnjih hlačk, ki vam pridejo pod roke in ki sploh ne gredo skupaj z modrčkom, ki ga nosite), ne samo zato, ker se nikoli ne ve kdaj se boste slekli temveč tudi zato, ker se vam na lepo spodnje perilo ne bo hotelo obleči kaj “manj lepega”.

2. Uporabljajte vse mogoče kreme (dnevne, nočne, za telo in podplate), losijone in predvsem kreme proti celulitu, ker dokazano delujejo (in seveda spite na hrbtu, ker boste tako premagali gravitacijo in bodo gube nastajale počasneje. S tem se sicer ne bodo strinjali fizioterapevti saj naj bi za voljo zdravja spali na boku, ampak to je že druga zgodba). Poleg tega pa ne pozabite zvečer VEDNO odstraniti ličil, ker v nasprotnem primeru se v eni noči postarate za celih šest dni.

3. Ne kupujte kavbojk številka 40, če se lahko stlačite v 38.

4. Zjutraj začnite dan s kozarcem tople vode v katero ste stisnile limono, nato pa se najejte svežega sadja.

5. Jejte veliko zelenjave (iz solate naredite obrok) in nikar ne kupujte hrane, ki jo samo pogrejete v mikrovalovni pečici.

6. Trenirko in superge dajte nase le če greste tečt, drugače pa tudi doma nosite udobne, vendar “šik” hlače.

7. Tudi če ne športate (ker Francozinje povečini ne hodijo na aerobike itd) veliko hodite namesto da greste z dvigalom ali pa v mesto z avtom.

8. Za vzornico si poiščite kakšno feministko iz prejšnjega stoletja (Francoznije imajo najraje Colette, pa tudi George Sand se ni slabo odrezala) in za božjo voljo nikar ne recite da je vaša vzronica Bjork, Madonna ali Angelina Jolie. Bodite sposobne voditi intelektualne razgovore.

9. Ostanite vedno “v formi” za flirt. Tudi če nikoli ne bi prevarale svojega moža (tiste, ki bi ga naj tega ne počno tako da bodo za to vedeli drugi) imejte v mislih, da ste lahko zapeljive za druge moške do svoje pozne starosti. Zato se vedno lepo uredite in diskretno FLIRTJTE, ker je to ultimno orožje, ki vas ohranja mlade in zapeljive.

10. Ne mislite da delate za slavo (ker so nam vsem oprali možgane). Vsi smo sužnji moderne dobe, delamo za plačo in to je to.

To je torej French Attitude par excellence v 10ih korakih. Sicer pa vključujte otroke v vse kar delate, vodite jih s sabo kamorkoli greste. Skupaj z njimi vedno tudi jejte. Obrok naj bo za vso družino, le tako se bo otrok navadil “primiznih manir”. In vedno male pamžke “prisilite” da hrano vsaj poskusijo. Bodite strastne v vsem kar delate (tudi v shoppingu, seveda in če vam le dopuščajo možnosti, kupujte čim več saj boste ob tem pokurile kalorije in na tak alternativni način premagale depresijo in kilograme). Bodite skrivnostne, nikoli naj vas moški ne dobi na “prvo žogo” (bodja je to zelo angleško). Nikoli se ne napijte do mrtvega. Ohranite svoje dostojanstvo.

Skupine:

Razno, Za navdih,

Zadnja posodobitev 09/07/2019