nedelja , april 21 2019
Domov / Cistična fibroza 🌹 / Življenje je zame napisalo glavno vlogo

Življenje je zame napisalo glavno vlogo

Dobila sem igro svojega življenja in postala igralka. Sprejela sem vse svoje vloge. V nekaterih sem boljša, v drugih pa malo manj dobra.

Če pogledam na svoje življenje za vsa leta nazaj do otroštva, moram zaključiti, da mi je ta vloga pisana na roko. Da je moja usoda, moja zgodba.

Težka vloga. Veliko padcev. Ampak vsak od teh me je krepil. Spreminjal. Če mi je za trenutek vzel dih, mi ga je že v naslednjih podvojeno vrnil.
Neko noč me je kašelj tako izmučil, da sem edino rešitev videla v nebesih. Za trenutek si nisem želela biti več na tej zemlji. Ker nisem zmogla.
Ker je bilo prehudo. Bilo je preveč za eno dušo. Res sem si želela, da odidem …

Ampak ne … nisem odšla. Še ni prišel moj čas. Še nekaj sem mogla odkriti v tem življenju in se boriti.
Vendar me je od tiste noči bilo pošteno strah, ker nisem vedela, kje se ponovno lahko zatakne, kje me bolezen lahko spet dobi v svoj objem in me muči.

Pri tako težki bolezni nikoli ne veš, kdaj se prikaže, do kod ti dovoli in kdaj dokončno vzame zmago v svoje roke.
In to je strah, strah, ki živi v tebi. Morda te za trenutke pusti, da živiš, kot vsi, ampak že naslednji trenutek te lovi kot hobotnica v svoje lovke. Tebe, tvoje svojce, tvoje prijatelje … Ta strah … Nekateri ga dobro poznate. Nekaterim prav tako kot meni diha za ovratnik.

Strah je čustvo. Dokler so čustva pa smo ljudje živi. Strah ni pozitivno čustvo. Je zelo naporno in težko čustvo. Zamegli ti um. Med vsem tem, kar ni vspodbudno pa sem spoznala, da je prav strah tisti, ki krepi moč, samozavest, občutek borbe. Strah prebuja življenje v sleherni celici življenja. Strah iz človeka potegne ljubezn in zavedanje. Iz vseh prestrašenih delov sem prejela najlepša darila življenja. Sem oseba, ki močno ljubi to življenje. Sem oseba, ki ljubi sprehode v naravi s svojimi kužki in takšne drobtinice in vsakič, pa res vsakič, ko se pojavmi v gozdu iz mene vrščijo stavki: ” Hvala, drago življenje. Hvala, da zmorem. Hvala, da sem tukaj. Hvala, hvala …”

Vsak dan se iz srca zahvalim majhnim stvarem, kot so naprimer sprehod v gozd

In če sem omenila, da je strah negativno čustvo, moram priznati, da največ zahvale, da cenim svoje življenje, tudi pripisujem strahu. Podaril mi je zavedanje. Veliko in močno kot sonce. Največ sem se naučila iz strahu. Njemu sem hvaležna, da skrbim zase iz leta v leto boljše. Ne zastrupljam se z odvisnostmi. Ne kadim. Ne uživam alkoholnih pijač. Ne utapljam se v drogah. Živim po svojih načelih. Pravočasno hodim spat in zgodaj vstajam. Veliko sem v naravi in izvajam telesno vadbo v svojih zmožnostih. Redno berem afirmacije  in ustvarjam pozitivne misli. Verjamem v veliko božansko energijo, ki je znotraj nas.

Zavedam se, da vse, kar ne najdem zunaj, iščem v sebi. Zase porabim res veliko časa, ker je to vse, kar zares imam, in ker moje telo potrebuje zdrave, zdrave vrednote in načela, da lahko zdravi vse svoje kontraste.

Ne počutim se bolna, ker s svojimi vrednotami živim zdravo življenje. Vendar vedno pozorno poslušam svoje telo in hitro ukrepam. Zakaj? Seveda, ker me je strah za svoje življenje. Ker rada živim in ker brez strahu morda tega ne bi niti dojela.

Moji najlepši trenutki v naravi
Nobene priložnosti, KO ZMOREM, ne zamudim

Če ti je ta članek bil všeč ali v pomoč, lahko prebereš še:

Ker takrat je moj svet popolni

Content not available.
Please allow cookies by clicking Accept on the banner

Poglej še

Postani NAROČNIK Youtub kanala POZITIVNE misli

Dragi prijatelj, spremljaj naše misli tudi na Youtub kanlau POZITIVNE MISLI, tako, da se naročiš …

Dodaj odgovor

Ta stran za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo? Več ...

Nekateri deli te spletne strani uporabljajo piškotke. Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se s spletne strani naloži na uporabnikov računalnik. Na vašem računalniku ne povzroča nobene škode in ne vsebuje nobenih virusov. Piškotki z naše spletne strani ne zbirajo nobenih osebnih informacij. Informacije, ki jih vsebujejo ti piškotki, omogočajo lažjo uporabo naših spletnih strani in izboljšajo uporabniško izkušnjo. Seveda lahko našo spletno stran uporabljate tudi brez piškotkov. Če ne želite, da bi se piškotki na vašem računalniku shranjevali, lahko to možnost v nastavitvah brskalnika izključite. Shranjene piškotke lahko pod nastavitvami brskalnika kadarkoli izbrišete. Če piškotkov ne boste sprejeli, pa to lahko privede do omejitve obsega naše ponudbe.

Zapri