Te dneve sem izgubila mlado prijateljico, ki se je borila s težko neozdravljivo boleznijo – cistično fibrozo. Najin zadnji klepet je obsegal temo, kako pomembno je živeti pozitivno in vsak dan zase. Za vsak trenutek.
Ker je bila Katja redna bralka mojih člankov in obiskovalka te strani, prav zanjo namenjam spodnjo misel.

Vsem mojim bralcem pa še enkrat napišem. Živite pozitivno. Ne ustvarjajte trenutkov, zaradi katerih ne boste spremenili sveta ali drugih ljudi. Se spomni tistih besed, ko rečete:”Kako nora sem bila takrat, ko sem se sekirala!” Ja ravno to je bistvo življenja. Ljudje ustvarimo trenutke, v katerih se potem zadržujemo in sekiramo do onemoglosti. Čez leta pa dojamemo, da nam je manjkalo poguma in odločnosti, da bi zmogli videti stvari drugače in živeti tako kot si zaslužimo.
Koliko mesecev ali let ste žalovali zato, ker vas je zapustil partner? Ker so vas odpustili iz službe. So vas izdali ljudje.
Kolikokrat ste vrgli puško v koruzo in se smilili sami sebi, namesto da bi s svojo voljo želeli, spremeniti stvari zase v najbolje.

Nekatere ljudi pa doleti usoda, pred katero ne morajo uiti, katere ne morejo spremeniti. Največkrat so to bolezni ali invalidnosti. In ko na eni strani gledam, kako borbeni in željni življenja so ljudi, ki se borijo zase vsak dan, se vprašam, zakaj se na drugi strani ljudje tako malo cenijo, da iz vsakodnevnih težav tako težko stopijo iz kroga žalosti in gredo naprej.

zivljnejne copy

Zadnja posodobitev 31/01/2024