Vsako leto se mi zdi 8. marec LEPŠI dan. Če se ženske zavedamo svojega bistva, svojega sopomena v družini in v vsakem drugem odnosu, ni kaj, da se ne zavedamo vse svoje lepote.

Od žensk pričakujejo, da so dobre mame, skrbne žene, odgovorne delavke in še mnogo več od naštetega. Otrokom se zdi samoumevno, da je mati steber družine, partnerji pričakujejo, da je vedno vse urejeno in tudi služba pričakuje vsak dan 100 % delavko. Nazven moremo biti skratka vedno pod kontrolo, vedno popolne, vedno zanesljive, kajti v nasprotnem primeru si hitro na seznamu kritiziranja, pritoževanja, posploševanja….

Letošnji 8. marec sem malo razširila, zato da sem ga res lahko praznovala po žensko, v družbi žensk, ki so del mojega življenja. Najprej sva z mamo imeli lep izlet in zavedanje, da je življenje minljivo, je vame vlilo, dodatno lepoto mojega obstoja. Toplina človeških pogledov, prijaznih besed, čutnih nasmehov, ki so čez leto tako samoumevni, so bili tega dne tista pika na i, ki je poudarila smisel nečesa veličastnega.

Kasneje sva se s prijateljico udeležili predavanja, ki nam je kot regratova lučka vpihnil nova znanja na dušo. Po končanem predavanju sva zavedno razpravljali o pomenu žensk današnjega časa. O vseh težavah, ki smo jih preživele. O vseh problemih, ki smo jih rešile.

In o času. Času, ki je čez mnoga leta potegnil tako tanko nit, da imaš občutek, da smo še včeraj sedele v šolskih klopeh in si prvič podale roke.

Življenje teče. Največji smisel, ki sem ga do zdaj uspela odkriti je MIR. Mir v moji duši, urejene misli in moč v kritičnih trenutkih.

Dan po 8. marcu vas naj spomnim, da ste ženska, ki s

e naj nenehno zaveda svojega poslanstva. Najdite svojo moč, ki jo boste črpale takrat, ko vas nihče ne bo razumel. Odkritje svojo vrednoto, ko boste drugi ženski s svojo odločitvijo postale vzor. Potegujte se zase. Cenite druge ženske. Preden kritizirate pa pomislite, da v življenju obstajajo veliko večje vrline. Svojo vrednost boste dobile s svojo vztrajnostjo, s svojo odločitvijo. Nihče vas naj ne podcenjuje, če pa vas že, pa si dovolite oditi, kjer boste našle to, kar zaslužite. Lepo je biti ženska, kajne? 
Nastja K.

Trikrat hura za ženske jutrišnjega dne-1

Skupine:

Kolumne,

Zadnja posodobitev 15/05/2019