ZAPISUJTE SI

 ZAPIŠITE SI

Zapišite svoje skrbi in bodite
presenečeni nad tem,

kako hitro
kopnijo, ko jih prebirate na papirju.

(nastja)

ZAPISUJTE SI

 

Rada imam zvezke.

Rada vanje pišem, rišem … Največkrat si vanje zapisujem pomembne stvari.

Že kot najstnica sem pisala svoj najstniški dnevnik. Moji dnevniki so bili urejeni in skoraj ni bilo dneva, ki mu ne bi posvetila svojega zapisa. Vanje sem zapisovala vse svoje uspehe, svoja doživetja, kakor tudi najtežje in najslabše trenutke. Rada ima pisane stvari. Zato sem skrbela za urejenost svojih dnevnikov. Zelo rada sem ob njih zalepila še kakšno sliko ali pa narisala še kakšno ilustracijo.

Če so mi bili dnevniki sprva le zabava, sem kasneje dojela, da imajo zelo velik pomen. Namreč sploh v težkih časih so mi bili v pomoč. Skozi pisanje sem spoznavala sebe. V dnevnikih sem najbolj odkrito spoznala svoje slabe trenutke, bolečino, jezo, zamero …. Ko je bilo enkrat zapisano, ni bilo več poti nazaj, da bi karkoli še spremenila. Tako sem se v svoje zapise lahko vrnila kadarkoli sem morala v svojem svetu, kaj prepoznati, spremeniti in celo opustiti. Hvaležna sem za to spoznanje.

Zapisovanje čisti dušo. Pomaga ranjenemu srcu in celi rani – kadar pišemo o stvareh, ki so nas prizadele.

Zapisovanje me tudi zelo navdihuje. Ker skozi zapise zmorem svoje misli dati na papir. Ko je zapis končan, velikokrat spoznam, da so nastale misli, ki jih najbrž z govorom ne bi izrazila. Lahko bi bile hitro izrečene. Zato je moja simpatija do pisanja in ustvarjanja tako velika. Iz mene vedno izvije najlepše misli in ustvarja najlepše trenutke mojega življenja.

Pisanje mi ne jemlje časa. Nasprotno, zame je pisanje oblika sproščanja. Je ena od mojih ustvarjalnosti, kjer ne poznam besede “se mi ne ljubi”. Kar naprej pišem. Tudi v torbici nosim svoj zvezek za navdih in kuli. Tako občasno ob kavi v kakšni kavarni z veseljem pišem.

Tako je pri meni. Zapisovanje je moj vsak dan. Pri meni doma se najde več svinčnikov in barvic kot šmink. :)

 

 

Skupine:

Kolumne,

Zadnja posodobitev 01/02/2024