Ali je možno, da se vsem, ki trenutno niste srečni, vaše stanje spremeni v srečo? Seveda je možno. Edino kar potrebujete, je pravzaprav zavedanje, da vse kar v življenju potrebujete, je ta trenutek. Zdaj in tukaj.

Ni treba odhajati od doma na čudežna potovanja, da bi le ta spremenila vaš duh in vam doprinesla veliko srečo. Ni treba imeti sanjske hiše. Ni treba imeti vaših velikih misli, ki vas spodbujajo, da boste potem nekoč, ko boste imeli vse to, vendar srečni. Kajti hrepenenja vedno rastejo. Saj veste, imate nov avto, čez nekaj časa pozabite nanj, po reklamah že krožijo boljši, novejši, ugodnejši, zanimivejši avtomobili. Imaste majhno hišo, pa bi želeli večjo. Preselite se v veliko hišo in vas že boli lava, ko seštevate položnice in stroške, ki vam jih je doprinesla nova hiša. Želite si otroka, ki bo čudežno vas naredil za več, obogatil vaše razmerje, pa kmalu spoznate, da vaš partner želi razvezo?

Tako je z velikimi željami, ki nam vsakodnevno pog ojujejo o naši sreči. Zatopljeni v mislih, lovimo svojo srečo. Vmes pa na veliko spuščamo trenutke v katerih, je skrita vsa skrivnost čudovitega življenja. Tukaj in zdaj. Tukaj in zdaj, ja, se odvija moje življenje. Tukaj in zdaj je trenutek, ko se prebujam v zavedanje lepote, ki sem ga deležna, ko pišem tole sporočilo. Že vidim in čutim nekatere vaše misli, kako se prav tako prebujejo in vam govorijo, kako res je vse to.

Ko se odločite, da boste živeli tukaj in zdaj, postanete ustvarjalec svojega življenja. Vaše misli so bolj jasne, bolj čiste in napolnjene z ljubeznijo. Z ljubeznijo do sebe. Zato pomislite, kako srečni ste v resnici že ta trenutek. Pa morda tega sploh ne čutite. Usmerjeni ste na neki svoj problem, na neki svoj cilj, ki visi pod vprašajem. Usmerjeni ste v tok življenja izven sebe izven svojega izvora. Življenje ni pehanje, ni nabiranje, ni razmišljanje. Življenje je dihanje.

Če se boste odločili, boste v vsakem trenutku lahko srečni. Ob pisalni mizi, na sprehodu, ko boste likali, ko boste barvali, meditirali, jedli, se kopali… Vsak trenutek, ko boste na polno živeli in ne boste čakali. Življenje ni ruleta označena s polji. In vaša sreča ni odvisna od dobitka. Vaša sreča je odvisna od vašega sprejemanja življenja.

Vse zapisano pa ne nakazuje, da svojih želja, kot so nov avtomobil, partner, otrok, služba, zdravje itd…, ne boste dobili. Ves sestavek narekuje to, da boste iz tega majhnega trenutka uspeli ustvariti vse naslednje, kar si želite. Ker vas bo vaše življenje, vaša mirnost in ljubezen spodbudila v to.
Do tedaj pa v miru ljubite, občudujte in bodite hvaležni za vse, kar že imate. Imate pa veliko, če le upate tako čutiti in razmišljati.

Še vaja ob koncu;
globoko vdihnite in počasi izdihnite.

Nastja Klevže

Skupine:

Kolumne,

Zadnja posodobitev 15/05/2019