Če bi me nekdo vprašal, kaj me v svojem domu najbolj privlači, bi bil moj odgovor – s taprve – Škatle.

Prva škatla

Ja, prav škatle, bolj kot vse kaj druga. Več mi pomenijo, kakor moja garderobna omara (čeravno jo imam zelo rada), kakor moj kavč, kakor tv in ostalo, kar krasi moj dom.

Ljubezen do škatel sem si razvila, ko sem bila še otrok. Takrat sem spoznala njihov pomen.

  • Zelo globok.
  • Lahko so zelo skrivnostne.
  • Lahko so prazne ali pa napolnjene s čudovitimi predmeti.
  • Lahko so skrite.
  • Ali pa najlepši okras v sobi.

Sprva so bile moje škatle navadne. Tiste v katerih prodajajo čevlje. Potem sem tako “dorasla”, da sem jih oblekla v barvni papir, z različnimi motivi.

Tistega za ovijanje šolskih zvezkov. Mama je kupila več papirja, za moje škatle, kakor pa zvezke. Takrat so začele postajati, škatle, zame čarobne. To je bilo že precej let nazaj, ko še v trgovinah ni bilo na izbiro, lepih kartonastih škatel, ali kakšnih pletenih košaric, katerih pomen je enak.

Z leti, ko se je vse začelo hitro razvijat, so na police trgovin, udrle Škatle. Tiste lepe, porisane iz močnega kartona.

Najprej so bile na prodaj v Avstriji, kasneje pa tudi v naših trgovinah ponudba ni zaostajala. Govorim o res množičnih in lepih izbirah škatel . Trgovine s škatlami, so si tako pridobile, zagotovo najboljšega kupca – mene. Na škatlah, pa res nikoli ne varčujem. Važno je le, da je lepa in meni všeč. Potem jo kupim.

Te moje škatle

Vendar, moje škatle, niso nemenjene samo, zadovoljitvi nakupovalne želje. Sploh ne. V vsaki se nekaj Skriva, hrani . . .

Vsaka ima točno določen pomen in svoj prostor. Rada imam lepo pospravljene omare. In tu je moj vzgled, – nekaj, na kar sem zelo ponosna. Torej škatle so za mojo dušo.

Ker imam škatle res zelo rada, sem se odločila, da nekaterim od njih namenim prav posebni prostor. Prva  – Škatla mojga dedka Petra, ima neprecenjljivo vrednost. Več o njej, v prispevku, z naslovom Dedkova Škatla.

Roza Škatla

Lepe misli spremljaj na Strani Pozitivne Misli

Skupine:

Kolumne, Za navdih,

Zadnja posodobitev 01/02/2024