Danes je življenje preveč nasičeno z vsem. Ljudje preživljamo različne trenutke obdane z različnimi občutki. Vsem nam je na prvem mestu pomembno finančno stanje, nič manj zdravje, prav tako pa urejeno čustveno življenje. Adrenalin, ki nas obpade ob zaljubljenosti je prav čarobni trenutek, saj takrat delujemo na vseh področjih neverjetno dobro iznajdljivo. Vse nam gre lahko od rok, počutimo se lepo, živimo lahno, misli pa so prekopičene s pozitivno energijo. Čustva nas res pozdvigujejo in ispolnjujejo dokler so pozitivna, topla, ljubeča in prijetna. Prav na glavo pa nas življenje sesuje kadar se nam v življenje prikaže plast negativnega razmišljanja, negativnega občutenja. Takrat se nam sesuje vse kakor hiša iz kock. Torej podrejo se temelji, ki smo jih gradili z leti, ali pa morda v bolečini šele spoznamo, da temeljev nikoli nismo postavili. Imeti svoje sanje, verjeti vanje ni dovolj, če nismo zgradili svoje osebnosti. Nihče ne ve, kdo – ali ženske ali moški, bolj trpijo zaradi neizpolnjene ljubezni. A nekako se mi zdi, da ženske bolj pokažejo svojo ranljivost, svoj položaj. Moški še vedno držijo stvari bolj v sebi ali prelagajo čustva v kakšne konjičke, od športa do družbe, nekateri se utapljajo ob alkoholu. Razne zasvojenosti, ki spremljajo piramido razočaranja, so stalni popotniki ob čustvenih padcih.

Kadar gledamo zaljubljence ali družine, ki so srečni, vidimo, da so ljudje srečni na podoben način, kadar pa so nesrečni pa trpijo vsak na svoj način.

Trpljenje, nesreče, nezadovoljstvo so nujno potrebni v življenju. Vendar je problem, ker takrat, ko trpimo tega ne moremo razumeti. Trpljenje je potrebno, vendar more obroditi sadove, da bomo, iz vsake krize odšli srečnejši in močnejši. Pot zorenja, je pot, kadar ljudje skozi slabe trenutke vzdržimo, se razvijamo – torej zorimo. Zorenje je lepo, a kaj ko Zorenje tako boli.

Ljudje hrepenimo po ljubezni. Ljubezen je lepa, vendar res samo takrat, ko je spoštovana. Veliko punc ali žensk, ne premore lastnega samospoštovanja a hrepenijo po globoki ljubezni. Ženska pričakuje, da jo bo moški ispopolnil in da za svojo srečo ne bo potrebno druga kot srečati pravega princa. Vendar sreča ni tako poceni, zanjo je treba nekaj narediti. Ženske jokajo, sitnarijo, čakajo na čudeže. Taka stanja so nehvaležna in nas najpogostejo odvedejo v depresije. Potem pride, reševanje težav, kot so goltanje tablet, nažiranje in druge skrajnosti. Če ste na taki poti, ne čakajte na čudeže, že danes podvihajte rokave in pojdite na pot samospoštovanja. Samospoštovanje si je treba zaslužit. Za vsako težavo obstaja izhod.

Zdi se mi, da ženske vse raje stokajo, kot bi probleme reševle.

Srečam mnogo žensk, ki še nimajo oblikovanih svojih kriterijev sreče, ali jih ne znajo uresničiti ali pa se jih same preplašijo. Ko boste uresničili svoje želje, se bo bolečina spremenila v radost. Izguba ljubljene osebe, je lahko le priložnost k novi rasti. Odvisnost od odnosov je ena najtežjih zasvojenosti, ker jemlje svobodo. V življenje prinaša odvisnost, ki te zadržuje na starih vedenjskih vzorcih.

Jaz zmorem Več! Jaz hočem drugače! Jaz si zaslužim ljubezen!

Ženske, kadar so zapuščene, največkrat zanima vprašanje, kaj je narobe z njimi samimi, kaj so naredile narobe itd. Zgubljajo energijo z neumnimi vprašanji, namesto, da bi v tistem hipu začele razmišljati drugače in bi se manj borile za tiste, ki to ne zaslužijo. Rade telovadite? Rade Pletete? Se rade sprehajate? Rade Plešete? Prav gotovo je nekaj, kar vas dela posebne in vas dela zadovoljne.Samospoštovanje si pridobmo samo na en staromodni način: Ne da v kritičnem trenutku podležete in pokličete, ter prosite ljubezni, ali zapeljete novega moškega!!! Temveč vzdržite in storite nekaj zase.

Vsak dan je nov dan. Vsak dan je nova priložnost za pridobivanje življenjske energije. Življenje je lepo, zakaj ga nebi živeli?

ballet preparation

Skupine:

Kolumne,

Zadnja posodobitev 15/05/2019