Verjamete v stavek RAD SE IMAM

1. ČE JE VAŠ ODGOVOR – DA

Če ste ob prebranem stavku začutili  zadovoljstvo, veselje, vzhičenost ali kakršni drugi pozitivni občutek, ste v omenjen stavek popolnoma prepričani. Vaša samozavest je okrepljena- Prepričani ste, da ste zadovoljni s svojo zunanjo podobo, kakor tudi s svojo notranjo prispodobo. Ne manjka vam občutka, da ste izpopolnjeni. Ste močni in prepričani, da lahko dosežete svoje cilje.

2. ČE JE VAŠ ODGOVOR – NE

Na meji nizke samozavesti ali v popolni odsotnosti le te, se pojavijo težave, ko ljudje ne zaupajo vase. Stiska, ki se pojavi, nas opominja, da je treba nekaj spremeniti. Najprej je pomembno, da se začnemo zavedati, kaj je prav za prav tisto, kar je v nas povzročilo kratek stik.

  • Ali so to rane izkušnje, ko so nas ljudje zasmehovali?
  • Je vzrok družina, kjer nismo uspeli okrepiti svoje samozavesti?
  • Smo živeli s partnerjem, ki je popolnoma zasenčil naše zaupanje?

Vsako pocenjevanje in zbadanje pri ljudeh z nizkim samospoštovanjem, poveča samokritičnost, s tem pa občutek žalosti, nesrečnosti, črnogledost …. . Ko enkrat obtičimo v takšnem vzorcu, težko sprevidimo, kaj naj spremenimo. Vendar je edini in pravi čas, da začnemo, kar tukaj in zdaj.

Za začetek si priznajte, katere misli vam največkrat povzročajo težave in bolečine. Zapišite jih. Nato pa pod njimi ustvarite nove stavke, ki bodo vas pokazale v pozitivnem pogledu. Vsi smo lepi in premoremo notranjo lepoto. Vsi mi smo vredni ljubezni. Predvsem pa spoštovanja.

Samospoštovanje pridobimo, ko se zanj odločimo. Ko smo odločeni, da bomo spremenili svoje življenje, je naloga veliko lažje. Rezultati pa so hitro opazni. Po branju pozitivnih stavkov se bomo precej hitro počutili veliko bolje. Kajti že samo branje, bo v nas sprožilo občutek radosti. Pozitivne misli vedno prebudijo občutke dobrega počutja. Ko se boste odločili za spremembo, boste spoznali, da je pot krajša, kot bi si lahko kadarkoli sploh predstavljali.
Kdo vas bo spoštoval, če ne boste spoštovali sebe?
Komu boste všeč, če všeč niste sebi?
Kdo bo z vami lepo ravnal, če ne ravnate sami s seboj lepo?

Odločite se, da se boste tudi vi IMELI RADI.

3. ČE JE VAŠ ODGOVOR NE VEM

Vaš odgovor poudarja vašo ne prepričanost v zgornjo trditev. Imate dneve, ko ste prepričani vase in zadovoljni. Potem pa nastopijo dnevi, ko sebe ne cenite dovolj. Hitro kdo poseže in vam potrka na vašo samozavest.

Vaša naloga je prav tako, da zapišete o sebi pozitivne trditve in jih berete vsak dan, dokler ne boste vanje prepričani. Imejte se radi, tudi takrat, kadar vse ne teče preprosto. Ste na dobri poti, zato vztrajajte.

NASTJA KLEVŽE

Več misli lahko izberete na strani http://pozitivnemisli.com

 

Skupine:

Kolumne,

Zadnja posodobitev 13/07/2019