Te dneve je slišati veliko neugodnih stvari, ki se nam dogajajo. Tako kot v partnerstvu, tako tudi na osebnih ravneh. Vsak si potihoma v sebi želi, da se spet v življenje povrne ravnovesje in da občuti radost in harmonijo, ki se je na poti nekje izgubila.
Želim vam povedati, da skoraj nobena stvar ni tako huda, da se je ne bi dalo spremeniti. Seveda zato potrebujemo veliko notranje energije, predvsem pa volje. Volje po tem, da sami spremenimo, kar nam ne ugaja in da stopimo v nek nov dan. Z novimi pogledi, z novimi občutki. Novi občutki, to so občutki, ki nas bodo ogreli in bomo ponovno čutili mir in ravnovesje. Za mnoge so ravno to najtežji koraki. Saj se z vsemi močmi lepijo na energije in ljudi, ki jim ravno povzročajo največ napetosti. Vladar teh občutkov je strah. In če se mu pridruži strah pred praznino, smo v vrtincu, ko padamo samo nižje.
Vendar nekje moramo ujeti svoj trenutek. Nekje moramo najti vsaj drobno misel, ki bo v nas sprožila željo, da se končno spremenimo. Nekje v nas leži talent, ki ga moramo sprožiti, da prepoznamo svoje vrednote. Da se napolnimo s tem, kar zares smo mi sami. Da se čutimo, da se začnemo spoštovati in se postati center svojega življenja.
Kaj pa če se dogovorimo, da bo naslednja minuta ta, ko se bomo začeli ceniti. Ko se bomo veselili pogleda skozi okno. Ko bomo v dlani stopili sneg. Ko bomo nekomu pokimali in mu v sebi zaželeli lep dan. Ko bomo pobožali svojo bližino in bomo rekli, to je moje življenje.

nastja-1

Skupine:

Kolumne,

Zadnja posodobitev 15/05/2019