Upam da ste že skoraj vse budne in pripravljene na lastne zmage.

Ker je to skupina žensk, ki se tematsko dotika partnerskih odnosov, bi vam rada povedeala, da ste za svoje odločitve odgovorne same. Ne krive. Temveč odgovorne.

Zapusti vas moški… In zdi se, da je konec sveta. V napadu obupa, žalosti, strahu in razočaranja, padate v skrajnost in v temo, iz katere ne vidite izhoda. Vse vas boli. Vaše telo dregeta in vaš sončni pletež se kar krči, ko vas stiska od bolečine….

Ste se vprašale komu na čast? Ja njemu….

Ženska lahko svojo ločitev ali neuspelo partnersko vezo (ki ravno tako boli, kot nekaj let zakona), zelo dostojanstveno preživi. Ja seveda, če se zato odloči in če vzame sebe v roke. Najprej napišite nekaj pozitivnih stavkov, ki bodo realni, a močno energijsko nabiti. Kadarkoli vaš um začne vlačiti na dan, tiste smrtnostne stavke, preusmerite um! Začnite govorite pozitvne stavke. Kmalu bo um uspel sam pretehtati kaj je za vas boljše.

Odločite se, da boste samozavestne. Samozavest si morate pridelati. Sploh po takšnem čustvenem padcu. Pojdite na sprehod. Vsak dan… Delajte to, v kar verjamete. Seveda sedaj nimate ideje, ker ste na dnu. Vaš edini občutek je: “Ne da se mi!”

Vaš maneverski prostor je prazen. Vaša ljubljena oseba je odšla. S seboj ni vzela le svojih osebnih predmetov, vajinih skupnihm trenutkov, s seboj je odnesla vašo celotno osebo… Zato se vaš svet zdi, tako prazen, nevzdržen…. In kaj vam je ostalo? Vse to, kar ste sama zares bila že prej.
Žal šele sedaj mnogo žensk ugotovi, kako prazno je bilo zares njihovo lastno življenje…. Sedaj je čas, da ga napolnite…

Ne zapravljajte dnevov, ne izgubljajte priložnosti za življenje. Veliko priložnosti vas čaka, ki jih ne smete zamuditi….
Življenje je naravnost čudovito. Ljubezen, ločitev…vse to je del življenja. Tako kot zaljubljeni ne razumejo tistih, ki v ljubezni trpijo, tako tisti, ki se ločujejo, ne razumejo, kako da drugim uspe, njim pa ne.

Trpljenje? Da ali ne …. To je zdaj vaša odločitev!

Nastja Klevže

 

 

Skupine:

Kolumne,

Zadnja posodobitev 01/02/2024