Kampanija MODRE USTNICE uspela!
(Foto: Andreja Prel)
V sodelovanju z Društvom za pljučno hipertenzijo Slovenije smo dne, 29.2.2012 gostovali v avli Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana. Z kampanijo smo ozaveščali o pljučni hipertenziji, obiskovalcem UKC Ljubljana pa so bili tako za informacije o bolezni na voljo strokovnjaki in predstavniki društva.
Kot smo na našem portalu že pisali, smo v sodelovanju z Društvom za pljučno hipertenzijo in predsednico Klaro Kavalič Klančar organizirali ozaveščanje o PLJUČNI HIPERTENZIJI, v okviru redkih bolezni, ki je bilo letos 29.2.2012, v okviru Evropskega združenja pljučne hipertenzije, v kampaniji MODRE USTNICE.
Pljučna hipertenzija je redka bolezen, za katero je značilen visok tlah v pljučnih arterijah. Poznamo pet oblik pljučne hipertenzije. ”Le ena pa je tista, ki je lahko življenjsko ogrožajoča in ima bistveno slabši potek kot vse ostale, primerljiv s potekom najhujših oblik raka,” pojasnjuje doc. dr. Barbara Salobir, dr.med., specialist internist, s kliničnega oddelka za pulmologijo v UKC Ljubljana. Gre za arterijsko pljučno hipertenzijo, vzrok za nastanek katere še ni popolnoma znan. Strokovnjaki predvidevajo, da k razvoju veliko prispeva genetska nagnjenost, ne izključujejo pa niti drugih dejavnikov tveganja.
Glavna medijska predstavnika dogodka pa sva bila tako Jan Vehar ter Urška Krek iz Agencije UltraPogled, posnela sva prispevek o dogajanju v UKC Ljubljana, dne 29.2.2012.
Več podrobnosti pa si lahko ogledate na spodnjem prispevku.V imenu Društva za pljučno hipertenzijo Slovenije ter v imenu Agencije UltraPogled se iskreno zahvaljujemo vsem sodelujočim, ki so na kakršen koli način pripomogli k izpeljavi projekta ter kampanije.U.K.

Skupine:

Kolumne,

Zadnja posodobitev 15/05/2019