Znaki, ki kažejo, da se partner ohlaja

1. Kadar partner vašim dejanjaem daje negativne pripombe na vse kar počnete (npr., da ste ga poklicali zato, ker ga kontrolirate in ne zato ker ste ga želeli slišati in podobno…).

2. Kontrira vašim izjavam. Naprimer vi mu poveste, da ga imaste radi, namesto, da vam odgovori, da tudi on vas, vam osorno odgovori; ” če bi me imela rada nebi to, ampak bi tisto…” itd. Želi vas prizadeti in ponižati. V takšnih situacijah boste prenehali govoriti kar mislite in začeli skrivati svojo osebnost, na kar bo pa partner ponovno negativno odreagiral in vam očital, da ga ne ljubite. Takčne situacije so tihi signali, ki se kopičijo in v nekem trenutku kakor vulkan uničijo vezo.

3. Nezainteresiranost je samo blažja oblika izomikanja. Najlažje jo lahko razumete kot nepripravljenost na pogovor, o nekaterih za vas zelo pomembnih temah. To van dokazuje, da nima namena z vami deliti življenje.

4. Obstajajo situacije, ko vam partner namerno reče nekaj, kar ve, da vam bo dvignilo pritisk, ali pa vas prizadene, da s tem ustvari prepir. Potem, ko odgovorite z višjim tonom, ali rečete kaj neprimernega, vas bo začel obtoževati, kako ste nervozne in kako se neprestano prepirate. To se najpogosteje začne dogojati v več letnih vezah, v katerih je en partner popolnoma predan in zaljubljen, s tem pa tudi odprt in ranljiv, s tem pa bo drugi vedno vdaril z niskimi udarci tam, kjer najbolj boli. Takšno obnašanje imajo pogosto partnerji, ki vas varajo. Sprovocirajo prepir ( katerega boste vi krivi), on pa bo imel prost večer, katerega bo preživel kakor želi in s kom, vam pa ne rabi pojasniti.

čas samote

Skupine:

Za navdih,

Zadnja posodobitev 27/05/2019