Orison Swett Marden misli in citati. Pogledi na življenje Orison Swett Marden misli.

Sedajost!

Sedanjost! Naša je, z vsemi čarobnimi možnostmi bivanja in delovanja.Včerajšnji dan je s svojimi napakami, zločini, izgubljenimi priložnostmi in polomijami za zmeraj izgubljen.

Jutri nas še ne zanima, je le obljuba, ki se bo morda izpolnila. Skrita pod tančico prihodnosti nam daje nejasna znamenja, ki so le zasenčena, neresnična vizija, takšna, ki je morda mi nikoli ne zaznamo.

Sedanjost so trenutki

Toda sedanjost, danes, trenutek, ki se pojavijo s prvo jutranjo uro, so realnost, dragocena lastnina, na kateri slonijo naša bodoča sreča in uspeh ali beda in neuspeh, če je ne bomo znali pravilno izkoristiti, “saj na ta dan oblikujemo našo Usodo in tkemo njeno mrežo.”

Da ne bi pozabil, da so krila časa tiha in bežna in hitro prelevijo naš vsakdan v deželo preteklosti, je John Ruskin, filozof, človekoljub in neutruden delavec, kakršen je bil, imel pred sabo na svoji delovni mizi velik, lep mlečni kamen, na katerem je bila vgravirana le ena beseda: “Sedanjost.”

Obogateti svoje življenje

Svoje življenje je obogatil tako, da je izkoristil vsak trenutek. “Stvar je taka,” pravi, “Trudi se po najboljših močeh, karkoli že delaš.”

S tem preprostim pravilom, če ga bo upošteval v dobrem in slabem, ko je žalosten ali srečen, bo gradbenik postavil palačo lepšo in dragocenejšo od biserov ter trajnejšo od časa.

Orison Swett Marden
Življenjske zgodbe

Orison Swett Marden misli in citati

“Sreča ni stvar intenzivnosti ampak ravnotežje reda, ritma in harmonije.” 

Orison Swett Marden
Orison Swett Marden
avtor

“Verjemite iz srca, da boste naredili točno tisto, kar si močno želite.”


“Vsi moški, ki so dosegli velike stvari, so bili veliki sanjači.”

“Večina naših ovir bi se raztopila, če bi se namesto, da se pred njimi spustimo na tla, pogumno sprehodili po njih.” 
– Orison Swett Marden

Orison Swett Marden
Orison Swett Marden
avtor misli

Še več misli in citatov znanih avtorjev lahko spremljaš na strani POZITIVNE MISLI


“Največja stvar, ki jo človek lahko naredi na tem svetu, je, da kar najbolje izkoristi vse, kar mu je dano. To je uspeh in drugega ni. ” 
 Orison Swett Marden


“Uspeh se ne meri s tem, kar dosežete, temveč z opozicijo, s katero ste se srečali,
in pogumom, s katerim ste ohranili boj proti prevelikim kvotam.” 
Orison Swett Marden

“Ne čakajte na izjemne priložnosti. Izkoristite preproste priložnosti in jih naredite odlične. Šibki ljudje čakajo na pravo priložnosti; močni jih ustvarijo. ”
Orison Swett Marden