Nedelja je prav primeren dan, da prebudimo svojo telo iz tedenske predhodne utrujenosti  in ga napolnimo s pozitivnom navdihom za nov teden.

Če razmišljamo, kako iz telesa odpustimo ves stres in vso negativno energijo, lahko počasi pričnemo  z globjim dihanjem. Dihanje nas počasi napolni z novim zagonom in veseljem, ki ga potrebujemo, da lahko spet začnemo pozitivno usmerjeni in zadovoljni nov proces življenja.

Nedelja je sama po sebi umirjen dan, ki ne zahteva velikih naporov in pričakovanj. Jutranje razmišljanje in umirjanje lahko samo še dododbra pripomore, da bomo zvečer že tako polni enerije, da bomo v ponedeljek z veseljem pričeli nov delovno dan. Če verjamete v polet novega tedna, se vam lahko vse uresniči. O ponedeljku ne razmišljajte s težavo in kako naporen je. Ne. Ponedeljek lahko postane prav svež in zanimiv dan, če bo vaše mišljenje tako naravnano. Stari miti o ponedljkih se lahko spremenijo. In ko boste nekaj mesecev tako živeli, se bo vaše življenje sprmenilo in boste kmalu uotovili, da je ponedeljek dan sveže enerije in novih idej. Tako boste ob koncu tedna že do prave mere uglašeni z vikendom, ki bo sproščojoč in v nedeljo zagotovo spet primeren, da se umirite in napolnite s pričakovanji za nov teden.

Teden beleži 7 dni. Sedem je cikel, ki kroži in se ponavlja. Ravno pravšnje obdobje, da planiramo kaj bomo počeli in kako bomo naravnani čez teden.

 

Vsaka nedelja je nekja posebnega. Ne samo, da je dan za družino, je prav gotovo tudi dan za umirjanje. Je dan, ko imate več časa, da delate na sebi. Je dan, ko lahko bolj mirno razmišljate in počnete to, kar vas veseli.

Če se boste izomikali gnečam, velikim trovskim centrom in nakupovanjem, vas bo zagotovo bolj vleklo v naravo. Narava vam bo  s  svojo svežino in prostorom odpirala zaspane celice telesa, ki bodo kar hrepenele s svojo pozitivno enerijo po novih ustvarjanjih. Vsaka celica, ki jo bo preb
udila narava, vam bo sporočala novo sporočilo, samo prisluhniti jim morate… Sproščajte se in uživajte. Toliko časa kot premorate. Izkoristite ga kvalitetno. Postavite sebe na prvo mesto in polni enerije boste zakorakali v ponedeljkovo jutro, ki se bo spremenilo v lep začetek tedna.

Lep teden!

Nastja Klevže

 

Zadnja posodobitev 15/05/2019