Narava je vir mojih misli. Narava je v celoti moja inspiracija. Tisoče drobnih stvari v naravi mi daje moč, daje mi občutke, prevzema me lepota vseh cvetov, dreves, zato tam v naravi opazim vse, kar lepša moje življenje.

Cvetovi narave so cvetovi življenja

Narava je moja inspiracija
Moj svet

Rože ne skrbi, kakšna je,
kajti vedno je dovolj lepa, da jo nekdo opazi. 


🌺🌺🐞🌺🌺

Nastja

Zadnje dneve na mojem vrtu cvetijo čudovite hortenzije. Vsak dan jih opazujem. Njihove razkošne cvetove – en cvet iz tisočerih drobnih cvetk. Kako veličastne so, kako ponosne so, kako žarijo v vsej svoji lepoti. Nemogoče je, da te pogled nanje ne prevzame. Name delujejo magično. V meni prebujajo vsa čustva, da potem z lahkoto pišem. 

[the_ad_placement id=”header-code”]

V vsakem cvetu in v vsakem listu je toliko energije. Tiste močne, pozitivne. Človek, ki ne živi v sporu, ki ne troši časa za nepomembne stvari, lahko v naravi opazuje te čudeže.  

Prebujen človek uživa v opazovanju

Pomlad, poletje in jesen vsi ti trije letni časi tako po svoje ponujajo  lepoto.  Bolj je človek prebujen, bolj lahko uživa v tišini in v opazovanju. 

Ena izmed mojih rutin, ki sem jih sprejela, ko sem začela živeti radostno življenje, so bili sprehodi v naravo. Tisti sprehodi, ki zdravijo, ki tolažijo, pomirjajo. S hojo in opazovanjem lahko resnično izdihneš mnogo težav in slabih izkušenj. In vedno, ko se vrneš iz narave, si pomirjen. Ponovno dihaš na polno. Srečen si in optimističen. Vsaj name tako deluje narava s svojo lepoto.

Kaj ima osebna rast z naravo

Ljudje, ki berejo knjige za osebno rast, velikokrat ne vedo, kako teorijo prenesti v življenje. To pa zato, ker avtorji navajaoj veliko razmišljanj o uspehu, o denarju, o končnem cilju, premalo pa poudarjajo, kako živijo življenje, kadar ne pišejo. Kaj je v resnici njihov uspeh. 

Teorije velikokrat poudarjajo neke končne cilje, spodbujajo ljudji, da razmišljajo o doseženih ciljih, premalo pa navdihujejo o preprostih stvareh, ki že v začetku osrečujejo.


“Nekoč boste morda vozili čudovite avtomobile, vendar boste spregledali, kako lepi so travniki, kako dišijo borovci v svojem razcvetu. Spregledali boste, da vas narava vedno čaka, ne glede na to, kdo ste, kaj imate.”

Nastja


Če boste danes začeli ali nadaljevali  svojo osebno rast, potem na vrh seznamov vključite naravo, gozdove, rože, travnike … Zakaj?

Narava nas vedno sprejme, ne glede na to, ali smo prišli po navdih, ali iz sebe stresat žalost, bolečino, zamero, ali pa samo prišli lovit le sončne žarke. Narava nas vedno sprejme in posledično zdravi.


Vprašajte se, kje ste nazadnje dobili svoj navdih? Morda niste našli odgovora. Morda ste se vprašali, kaj je pravzaprav sploh navdih?

Navdih je tudi to, da ste morda prebrali ta članek in va,s je moj pogled na naravo prepričal tako, da boste tudi sami vključili v življenje več narave od koder boste črpali svoj življenjski navdih.

 

Poglej še:

 

Zadnja posodobitev 01/02/2024