Moje življenje s cistično fibrozo –
NEOZDRAVLJIVE BOLEZNI

Namen motivacijskega filma je, premagati strah in sprejeti diagnoza, kar nam omogoča bolj kvalitetno življenje.

Cistična fibroza je neozdravljiva bolezen, s katero se soočam vsak dan. Ob poslabšanjih kljub vsemu vztrajam in se ne predajam obupu, ker je življenje res lepo.

Predstavljam vam  motivacijski video, ki sem ga predstavila na literarnem večeru v Moravcih na srečanju bolnikov s CF. Od kar je objavljen na YouTubu, sem prejela veliko informacij, da je pomagal mnogim, ki se prav tako soočajo s težjimi diagnozami.

Bistvo življenja je kakovost posameznega trenutka, ki ga ustvarimo. Naša želja je, živeti vsak dan polno in kakovostno življenje. Moč je v tem, da se soočimo z diagnozo, nato prevzamemo odgovornost, da smo sposobni bivati v sozvočju z ljubeznijo. Življenje  ne ponuja samo preprostih nalog, življenje zahteva, da postanemo nepramagljivi v svoji zgodbi. Imeti svojo zgodbo pomeni, živeti življenje, ki  ga ne bo zaznamoval le strah in bolečina, temveč veliko več kot upamo pomisliti.

Kadar ljudem povem, da živim s cistično fibrozo, najprej v očeh vsakega od njih zagledam strah in potem slišim tisti stavek; “Jaz to nebi zmogla!” Neozdravljive oz. težke bolezni v ljudeh povzročajo strah. Velik strah. Ko si pripravljen sprejeti sam svoje stanje, se strah razprši in od vsega ostane želja – želja po življenju..

Vsi, ki potrebujete pomoč ali pogovor, sem dosegljiva na svojem FB profilu ali na moj e-mail

nastja@klevze.si

Nastja Klevže

Zadnja posodobitev 01/02/2024

Oznake:

,