BITI SREČEN IN ZADOVOLJEN ČLOVEK

Ugotovitve, ki jih spoznavamo skozi življenje, moramo v vsakdanjem življenju tudi uporabiti.

Verjeti moramo v uspeh. Ljudje imamo nekakšno nerealno podobo o sebi in svetu, v katero verjamemo. Zato so naše reakcije pogosto nerealne. Posledično smo razočarani. Če bomo uspeli sprejeti bolj realno sliko sveta in sebe v tem svetu, ter bomo vanjo zaupali in verjeli, bomo uspeli spremenit svoj pogled v bolj pozitiven.
Če bomo verjeli v uspeh, nas bodo naše nove nezavedne reakcije pripeljale do uspeha.

Za nove poglede moramo dojeti nekatere nove stvari. Začeti moramo živeti bolj svobodno, postati optimistični in srečati take ljudi, ki nas bodo vodili …


Moja želja je bila, da bi prirejala srečanja s pozitivnim prizvokom življenja in bi lahko doživljala spremembe posameznikov in skupin, k večjemu uspehu in navdihu samem. Da bi nekomu lahko stisnila dlan in ga objela, četudi ga nikoli prej nisem poznala in mu rekla, da se DA!

K temu sem se zatekla, ker mi je življenje s postavitvijo  diagnoze, zaprlo mnoga vrata in je od mene pričakovalo spremembe, na katere nisem bila pripravljena. Ne tam pri poznih tridesetih.
Vendar nas življenje nikoli ne vpraša po letih in ne po tem, ali si pripravljen ali ne … Življenje hoče, da uloviš ritem in da si naposled TI – res TI.

Jaz nenadoma nisem bila več jaz. Tista Srečna in zadovoljna – JAZ. Bolj, kot sem si želela sprememb, manj sem jih doživljala. Če pa so bile, pa so bile zelo težavne. Vse kar se je dogajalo,  je šlo samo še na slabše … Kakor koli pogledam …
Ko sem gledala svojo zgodbo nazaj, se mi je zdela v celoti krivična in nič kaj bodreča. Boriti sem se morala za nekatere pravice in naravna počutja človeka, ki so v večini vsem samoumevna.

Z nekim vdihom, s srečanjem pri pulmologu in po potrditvi diagnoze (ki po člankih na internetu beroč, res ni mogla biti slabša ali bolj strašna), SEM VEDELA, DA SE JE KLJUB VSEMU, ZAME ODPRLO NEKAJ NOVEGA.
NEKAJ SVETLEGA, čemur jaz pravim ŽIVLJENJE.

SOOČILA sem se z resničnostjo, naredila veliko pentljo, bila hvaležna vsem, ki so mi bili v pomoč in sem v sebi, kljub oviram v zunanjem svetu bila pripravljena …
DIHATI S SVOJIMI PLJUČI in ČUTITI Z VSEM SVOJIM TELESOM. Biti JAZ, kot še nikoli prej.

Ker je v meni velika moč in tako veliko optimizma, ga želim deliti z vsemi, ki ga potrebujete, da bo tudi vaše življenje cvetoči travnik.

…..
Moji motivacijski filmi za vse, ki potrebujete košček energije, kot odskočno desko – v ta lep svet in ČUDOVITO življenje.

KJE PA VAS NAJBOLJ BOLI ?

Nastja KLEVŽE

Lahko mi pišete na nastja@klevze.si
ali spremljate mojo stran FACEBOOK

* Kdor nič ne dela, tudi ne pokaže napredka.

Skupine:

Kolumne,

Zadnja posodobitev 31/01/2024