Naj je človek še tolikokrat neuspešen, resničen poraženec postane šele takrat, kadar začne za svoj neuspeh obtoževati druge.
Ted Engstrom

Ljudje vam zavidajo in vas prezirajo, ne zato, ker jim niste všeč, ampak zato, ker vam niso podobni.
Neki pisatelj in glasbenik

Doživetje ni tisto, kar se nam zgodi, doživetje je tisto, kar mislimo, da se nam je zgodilo.
Aldous Huxley

Modreci niso mnenja, da je blagoslov, če človek ne stori nič narobe. Prepričani so, da je velika človekova krepost skrita v zmožnosti, da zna popraviti svoje napake in da iz sebe nenehno dela boljšega človeka.
Wang Yang-ming

Glede strahu moramo ugotoviti, česa se bojimo in zakaj. Kakor je v bolezni skrito seme zdravja, ker so v njej pomembne informacije, tako so naši strahovi zakladnica spoznanj o njih, le raziskati jih moramo.
Marilyn Ferguson

Tisti ljudje, ki pozabljajo nase pri razmišljanju, kako bi lahko pomagali in služili drugim, so nalezljivo radostni. Sreča ne pride s tem, da jo namerno razkazujemo in se bahamo z njo, ampak s tem, da se popolnoma predajamo velikim vrednotam.
Robert J. McCracken

Prava narava človeka je v bistvu dobra, vendar se zamegli v stiku s posvetnimi rečmi in je zato potrebna čiščenja. Šele potem lahko zasveti v prirojeni jasnini.
Aj Čing

Mislim, da mi prebiranje mistikov ne more škodovati. Porekli boste, naj se človek izogiba knjigam, ki imajo opravka s ‘čustvi’, vendar mistiki ne govorijo o čustvih, pač pa o ljubezni, kar je nekaj popolnoma drugega. Človek premore vse preveč ‘čustev’ in nikdar dovolj ljubezni.
Evelyn Underhill, The letters of Evelyn Underhill

Blagoslove uživamo vsak dan, in ker je večina med njimi tako običajnih, ljudje pogosto pozabljajo zanje izreči hvaležnost.
Izaak Walton

MISLI

Skupine:

Pozitivne misli,

Zadnja posodobitev 27/05/2019