Svoj življnje povezujem z dragocenimi trenutki, ki sem jih preživljela v družbi ljubljenih ljudi ali pa v tisti moralni, molčeči samoti. Le ta me je sprva strašila, preganjala, kajti vsi, ko odidemo iz primarne družine, želimo nadeljevati z nekom, ki bo naš najdražji. Nekterim čudovito uspe, drugi se trudijo, tretji žrtvujejo … sreča da se vse spreminja in ni več tako turobno pričakovanje, da je treba najti svojo drugo polovico. Čudovito je spoznanje, da ob začetku in na koncu življenja, vedno prihajamo domov – sami sebi v objem..

Na poti pa, kadra ni prijetnih in lepih trenutkv, vsi po vrsti životarimo, se ustavljamo, iščemo, čakamo … Čakamo .. Celo življenje čakamo, da ga najdemo… Zakaj?
Saj je ljubezen ena najlepših vrednot, in vse v dvoje, ni samo lažje, tudi lepše.

Ker imamo različne ukuse, različne poglede, nam tudi vsak ne more biti všeč. Včasih se zaljubimo, prav v najšibkejšo točko, ki nas z razlogom, s časoma samo mori. Razlike, ki so sprva privlačne, se kasneje izkažejo, kot največji ubijalci ljubezenskih zgradb. Prevelika razlika v letih, stil oblačenja, različna glasbena obdobja, geografske razlike, oddaljenost, praznovanja, običaji, vere…..

1. Vizualnost

Včasih se zaljubimo v kakšno takšno stvar na partnerju, ki sploh nima nikakšne veze s kvaliteto odnosa, pa jo poveličujemo, kakor, da bi na vsak način želili biti srečno ispopolnjeni. No, ne mi… tisti delček, ki v nas želi ljubezni …
Najdemo nekoga, ki nam sploh ni všeč, in potem si ga naenkrat kar želimo vzljubit.
Saj veste, ni nam všeč, recimor, da ima moški plešo in v znk ljubezni zgotovo najdemo vsaj eno malenkost,
ki bo preslepila našo motnjo. Naprimer, ta tip ima potem krasne prste … In tako kompenziramo…
Moški so bolj realni. Bolj direktni. Več si na glas upajo govoriti. Celo komentirajo in žalijo. Ženske pa napake, kar raje zavijajo v tančico.

2. Telesna Ljubezen
Po prvem vizualnem stiku, se nadaljuje telesni stik. In vsaj tukaj, hvala bogu marsikoga ne zapusti pamet. Če vas partner spolno ne privlači, če v vas ob strasti hkrati ne gori še ljubezen, vam tisti notranji efekt govori, ZGINI…
Ženske spolnost nekako vrednotimo s partnerstvom. Vsaj želim si, da ženske, to počnejo z resnimi tipi in ne s hvalisavimi idioti, ki te po seksu ali dveh sploh več ne upošteva. Spolnost bi bila naj “sveta” oz. vsaj spoštovanja vredna. In nikakor ni fer, da toliko moških na vse pretege prelisičijo ženske, nakar jih hladno zaputio- ker še pač niso pripravljeni na ” resno”. Ja – prej pa ni znal to povedati!! Take zgodbe mi pa res kri pijejo… In potem se še bolj jezim, ko poslušam ” pa tako oh in ah je bilo”..
Ženske vse prevečkrat padejo zaradi svoje naivnosti. In to si najtežje priznajo.
Zame še vedno velja starodaven način. Naj čaka. Bolj pravilno, počakajva oba. Itak se nikamor ne mudi, če je res, da sva skupaj za vse življenje. Ženske, dvakrat premislite, preden vas spravi pod rjuhe, da ne boste kasneje potrebovale na kupe papirnatih robcev.. Intimni odnos je vendar intimni odnos.

3. Razlike v letih

Tudi razlika v letih je lahko s časoma velik problem. Na začetku nas nič ne motijo. Če je on mlajši osem, devet …. ali več let, – pač pomislimo, saj je to sedaj moderno. Če je on mlajši od prijateljce osem, devet let, se nam v glavi že prižiga signal.
Če imamo preveč let starejšega, se njej vsi posmehujejo, on pa uživa blagoslov mladosti. Pogosto možje zapuščajo svoje ženske, ker so se čudežno zaljubili v mlajše. Vsi poznamo to. In ne dogaja se to samo v filmih, temveč kar tukaj med nami. Zapusti svojo ženo, z obrazilom, da je zoperna, tečna, in na drugi strani uživa z mladenko, ki ja, saj na začetku vsa umirjena… spočita, fensy… dokler nekega dne, ta mlada ženska ne postane sitna, neznosna, tečna, ker je ugotovila, da živi življenje ob “prestarem”… In marsikateri mož, bi takrt dal vse, da bi se lahko vrnil.

Obstajajo izjeme, kjer leta niso naredile nobenih ovir. Vendar to so res izjeme. Kar se tiče let, je po študijih do pet let razlike, dejavnik, kjer razpade manj razmerij, kakor v večjih razlikah.

n.k.

Skupine:

Kolumne,

Zadnja posodobitev 01/02/2024