Preprosta resnica.

Kadar ste popolnoma na tleh; po možnosti zaradi moškega spola in trpite, da si že skoraj pulite lase, in da to, ne vem, katerič že počnete, zaradi različnih moških oseb; se preprosto vprašajte:
ZAKAJ je tako, da JAZ VEDNO ZNOVA TRPIM!? ZAKAJ BI JAZ SPLOH TRPELA! NE TRPIM IN PIKA! JAZ SEM ZADOVOLJNA!”
Dolg stavek, a preprosta resnica.
Gremo dalje, pa nasmeh na lica ;)) in z odprtimi očmi, čeprav samo kam na kavo. In glejte. Glejte, da vidite, koliko dobrih ljudi je v svetu na izbiro.

Ženske nežne, romantične duše, se še posebej rade zaljubljamo. Zakaj? Preprosto zato, ker potem imamo metuljčke v trebuščku, ker potem se nam zdi vse tako pravljično lepo, vse je tako lahko in popolno … Končno smo rešene.

Ko se takšno romantično vzdušje poleže, in se nekdo odmakne od nas, se naš pravljični svet sesuje. Metuljčki v trebuščku postanejo črvi v trebuhu, prej pravljični svet je ena sama sivina in vse je tako nezanimivo … O, to življenje … In katerič po vrsti se nam je že to zgodilo??
“Vedno isto. Pa za kaj ravno meni? P.. pa imajo vedno srečo!” – To je stavek, ki ga vedno znova slišim, kadarkoli ženska naleti na takšnega junaka, ki ima druge načrte in mu ravno takrat ni, za ljubezen. Ne, ni še pripravljen. Ali pa se naknadno spomni, da še ni bivše prebolel, ali pa še huje, te je zapeljal in ti je pozabil povedati, da je srečno poročeni očka dveh otrok …

Potem pa jok in stok in ženske – HOP na drevo! Ampak on nima težav. Težavo ima ona. Ne razume tega življenja. Ne razume, ker si prej ni postavila meril in si rekla: “Z menoj se pa res nebo nihče igral!”
In namesto jeze, da tega tovariša več nikoli ne vidijo, nemilo stikajo po telefonu, neusmiljeno čakajo poziv, ali pa same tipkajo številke … in še prosijo … in se še kar sprašujejo … In vsaj odgovor hočejo slišati.
In kaj sledi? On se tako ne bo javil, ker je že vse svoje povedal.

Vsem tem ženskam želim, da imate najprej rade sebe. IN če vas nekdo namerno zapusti ali izigra, zberite svojo MOČ, čeprav je to poslednja iskrica v telesu in si zapovejte: “Ne bom TRPELA.” Ne!”

To morate razumeti! Neplodno trpljenje. To ni trpljenje, iz katerega se boste nekaj naučile, ne, to je samouničevalni vzorec, ki vas bo pojedel do kosti.
Ko ste naredile prvi korak, je pred vami še VZDRŽLJIVOST. Ta je pa najtežja!! Iz tega razloga, ker imate zdaj preveč časa, da analizirate osebo, ki se je le po naključju znašla ob vas.

Če pa se lepo motivirate za to življenje, če čutite, da je življenje vaše in ga ne želite izpustiti skozi dlani, si naredite načrt, da boste od trenutka, ko to preberete SREČNE. Srečne in zadovoljne pa boste, ko boste ustvarjalne. Počnite tisto, kar imate rade …

Če se prav ničesar ne spomnite v mislih, začnite pisati … Saj se vam bo odprlo. In prazno mračno nebo bo polno kakor najbolj lesketajoča noč, ki tako žari z zvezdami posuta. Da, s tistimi, kjer vas čaka sreča.

PS

Proti moškim nimam nič. Celo obratno. Rada jih imam. Če ste moški, probajte samo zamenjati spole, ko boste brali ta članek.

Nastja

Zadnja posodobitev 15/05/2019