ponedeljek , marec 18 2019
Domov / Cistična fibroza 🌹 / Ko te vsaj en dan ne bi bilo …

Ko te vsaj en dan ne bi bilo …

Kako sprejeti, česar ne moremo spremeniti

Rodila sem se z neozdravljivo boleznijo, ki me je naredila bolj “zdravo”, kot bi najbrž bila brez nje. Močno zavedanje o želji po življenju me žene tja, kamor brez volje in energije po življenju, ne bi prišla.

Vsak moj dan je terapija. Terapija, ki jo delam z ljubeznijo.
Vsak moj slabi trenutek je samo velika motivacija v izboljšanje.
Vsak moj dobri trenutek je nagrada za vse, kar vlagam vase.

Dobro izkoristim sleherno minuto svojega življenja, ker se zavedam, da mi niso podarjene, da bi mi bil dolgčas v tem življenju.
Ljubim vse, vse kar me obdaja, več od tega ne potrebujem. Bolezen me je morda omejila, da ne hrepenim po nemogočem, ampak mi je v moj skromni svet nasula bogastvo čustev, da sem srečna. Da sem, kar sem.

Včasih se vprašam, kakšno bi bilo moje življenje brez cistične fibroze … Najbrž lažje … Veliko lažje … Ampak brez nje bi bila tudi brez vse modrosti, zaradi katere danes živim živo in zdravo življenje.

Nekega dne sem si zaželela vsaj en dan, da ne slišim te zakomplicirane besede … Samo en dan …
In ko sem bila na robu solz, mi je nekaj reklo: “Sprijazni se, to je beseda, ki tebi pomeni “dobro jutro”, ko odpreš oči. Je navada kot pranje zob, vsako jutro brez izjeme.”

Prišlo je zavedanje, na katerega sem odgovorila:” In če si tukaj, potem bodi nekaj dobrega  v mojem življenju. Daj mi nekaj, kar brez tebe ne bi imela in naredi iz mene, kar brez tebe ne bi bila.”

Vsi v življenju dobimo nekaj, česar raje ne bi imeli. Vsi imamo nekaj, zaradi česar si predstavljamo, da nas omejuje. Spoznala sem, da se še tako težke stvari lahko vklopijo v življenje in da samo zaradi njih dosežemo največje točke svojega življenja.

Nastja

Kako sprejeti, česar ne moremo spremeniti

Poglej še

Koje moja diagnoza postala cistična fibroza sem izgubila strah pred neznanim

Koje moja diagnoza postala cistična fibroza, sem izgubila strah pred neznanim. Zavedati sem se začela, …

Dodaj odgovor

Ta stran za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo? Več ...

Nekateri deli te spletne strani uporabljajo piškotke. Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se s spletne strani naloži na uporabnikov računalnik. Na vašem računalniku ne povzroča nobene škode in ne vsebuje nobenih virusov. Piškotki z naše spletne strani ne zbirajo nobenih osebnih informacij. Informacije, ki jih vsebujejo ti piškotki, omogočajo lažjo uporabo naših spletnih strani in izboljšajo uporabniško izkušnjo. Seveda lahko našo spletno stran uporabljate tudi brez piškotkov. Če ne želite, da bi se piškotki na vašem računalniku shranjevali, lahko to možnost v nastavitvah brskalnika izključite. Shranjene piškotke lahko pod nastavitvami brskalnika kadarkoli izbrišete. Če piškotkov ne boste sprejeli, pa to lahko privede do omejitve obsega naše ponudbe.

Zapri