Obstaja možnost, da se znebimo negativnih misli, ki jih nosimo v sebi in smo jih sprejeli kot del resnice. Največkrat se niti ne zavedamo kako kljubujejo v nas negativne misli in nas povrhu delajo nesrečne.  Ljudje razmišljamo ves dan. Nezavedno. Ko postanemo izčrpani od notranjega glasu, smo na najboljši poti, da spremenimo svojo notranjost in jo napolnimo z več optimizma in pozitivnimi mislimi. Naredili bomo vajo, ki bo pomagal prepoznati naša lastna razmišljanja, in v manj kot 30 dnevih bomo začeli razmišljati drugače.

Vzamimo prazno beležnico.

zvezek

Zapišite tri misli, ki vam jih narekuje vaš notranji glas. Opazili boste, da boste zapisano z lahkoto prebrali.

zvezekzmislimi

Nato zapišite na isto stran še 10 negativnih misli. Zatem prečrtajte nekaj misli, nato pa jih zapišite ponovno.

Zopet prečrtajmo, da se ne vidijo zapisane besede. Vajo nadaljujemo dokler je prostor na papirju in se besede dajo le težko brati.

negativnemisli

negativnemisli1

Bel papir predstavlja vaš um. Zapisani negativni stavki, so vaše misli. Ne morete si niti predstavljati, koliko misli smo skozi lete pisali in brisali. Nemogoče bi jih bilo prebrati.

čisti_um

Prve tri stavke nam ni bilo težko prebrati, kajti list papirja je bil pregleden. Potem pa smo zapisovali in črtali , tako da ni bilo več moč ničesar prebrati. Tako kot s stavki na papirju smo počeli skozi življenje s svojimi mislimi.

Da bi bile naše misli jasne, moramo imeti v glavi manj misli. Zamislite si, da bi ves dan mislili samo  pet močnih misli, kako bi se počutili drugačne in močnejše.

Vaja za vse, ki želijo spremeniti moč svojega uma in zaživeti svobodno.

svobodnium

Skupine:

Za navdih,

Zadnja posodobitev 07/07/2019