“Kadar nas ljubezen povabi, da naj začnemo rasti in se razširjati, se ji zmoremo odzvati le, če smo pripravljeni dopustiti, da nas postavi na oster rob.

To je kraj, kjer nam stara identitea nič več ne koristi in lahko začne nastajati nekaj popolno novega. To je eden od najbolj ustvarjalnih trenutkov v vsakem odnosu. Če hočemo v njem ostati živi in rasti, se moramo naučiti, kako ostati povezani s seboj, kadar se soočimo s kakšnim od teh robov.

Natančno raziščite to izkustvo. Spomnite se kake posebno velike težave v svojem sedanjem odnosu, če pa ste trenutno sami, pa v prejšnjem ali odnosih na splošno. Osredotočite se na telo in bodite pozorni na to, katero težavo čutite.

Ko se osredotočate na čutenje, se vprašajte:”Kaj je pri tem najhuje? Kako me to zadeva? Kaj me pri tem najbolj moti?” Prepustite se, tako, da vam bodo odgovori privreli iz čutenja, ne pa iz misli.

Ko se osredotočate na občutenje težave, se vprašajte :”Katerega od svojih notranjih bogastev naj zaradi tega postavim v ospredje? Kaj naj začnem gojiti, da se bom lahko soočil in spopadel s to težavo? Ne odgovarjajte z razumom.

Prepustite se čutenju, da boste videli, kaj bo privrelo na dan. Kakšni občutki vas prevzemajo, ko začnete na težavo gledati kot na priložnost, da začnete razvijati to svoje pomembno bogastvo?

moje_sanje-0