Sprememba je naša odločitev. Stvari ali odnose želimo spremeniti takrat, ko se z njimi več ne počutimo dobro, ko nam več ne služijo, ali smo preprosto njihovi ujetniki.

Dolgoletne razvade, naši odnosi in naše vedenje vse to se spreminja. Preprosto pride trenutek, ko se zavemo, da je prišel čas za spremembo. Nekatere spremembe se zgodijo zelo hitro in zanje potrebujemo manj časa. So neboleče, lahko so tudi celo prijetne. Druge, ki so zahtevnejše, zahtevajo več discipline, vztrajanja pa tudi podpore.

Če se danes odločite spremeniti nezdrave odnose, bo ta sprememba od vas zahtevala veliko energije. Prav vam bodo prišle knjige oz. priročniki, ki ga vas bodo nekako vodile naprej. Prav vam bodo prišli prijatelji, ki so spremembo že preživeli in vam bodo v teh dnevih podpora. Prav vam bo prišel internet, ki vam bo s svojo bogato vsebino vedno pri roki. Počasni rezultati bodo opazni. Bolečine in težave se bodo z nekaj volje manjšale. Vsak novi dan, ki bo po določenem obdobju naznanjal pozitivno stran spremembe, vas bo vodil in navdihoval. S časoma bosta zmagovalec. V vas se bo prebudila nova energija, nova želja in nova moč spremembe.

Pri vseh spremembah vedite, da nekaj na silo, nekaj proti sebi, le redko kdaj prinese kaj pozitivnega. Zato ob vseh spremembah ostanite s seboj prijazni. Ne krivite se, ne obžalujte. Ne pritožujte se. Ne delajte proti sebi. Ostanite s seboj nežni in pozorni. Držite se svojih načel, predvsem vztrajajte.

Razmislite tudi o času. Naj ne bo večnost cilj doseganja sprememb. Postavite cilj, ki bo nagrada, ko boste spremembo dosegli. Nagrada bo tudi to, ko se boste med doseganjem že s posameznimi koraki dobro počutili. Ko bo v vas odmeval stavek:“Uspevam!” – “To sem jaz :) “

Ko se ozrem po vseh svojih spremembah v življenju, ki so se mi zgodile, ali sem se zanje odločila sama, moram priznati, da sem na večino njih ponosna. Da so obogatile moje življenje. Dvignile kakovost mojega življenja, me naredile močnejšo in odločnejšo. Povabim vas lahko, da na poti resnejših sprememb berete tudi moje članke in spremljate moje strani na Facebooku, kjer se najde veliko spodbudnih misli, ki jih ob tako velikih spremembah, kot so včasih tudi prelomnice življenja, potrebujemo vsi.

 

Če se resnično želiš spremeniti_pozitivne_misli-1

Delo na sebi zahteva čas in potrpljenje.

Skupine:

Kolumne,

Zadnja posodobitev 15/05/2019