10 zlatih pravil življenja Alberta Einsteina – misli o življenju. Citati in navki znanega filozofa.

 

10 zlatih pravil Alberta EinsteinaVedno sem razmišljal o dejstvu,
da moje notranje in zunanje življenje
temelji na podlagi dela in misli drugih ljudi.
Živih in mrtvih, ter da moram svetu povrniti,
kar sem tudi sam dobil.
Albert Einstein

 

10 zlatih pravil življenja Alberta Einsteina

Albert Einstain je bil briljanten fizik. Odkril je veliko zakonov fizike in je bil dosti pred znanstveniki svojega časa. Vendar ga ljudje ne imenujejo genij, le zaradi številnih dosežkov iz fizike, temveč, tudi zato, ker je bil odličen filozof.

Ainstein je očitno razumel zakone uspeha. Pojasnil jih je preprosto, kakor njihove enečbe. Pa poglejmo 10, od mnogih, njegovih izjemnih govorov.

Deset zlatih navkov, ki jih lahko uporabite v vsakdanjem življenju:

1. Človek, ki nikoli ni naredil napake, ni nikoli poskušal narediti nečesa novega.

Večina ljudi ne poskuša storiti ničesar novega zaradi strahu pred napakami. Toda ne bojte se! Pogosto so ljudje, ki so naredili napakao, pridobili več, kakor tisti ljudje, ki jim je bilo vse dano.

2. Izobrazba – to je vse, kar vam ostane po tem, ko ste pozabili vse, kar ste se naučili v šoli.

Po 30. letih boste gotovo pozabili vse, kar ste se morali naučiti v šoli. Zapomnili ste si le tisto, kar ste se naučili sami.

3. V svoji domišliji lahko rišem kot umetnik. Domišlija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno. Domišlija ni omejena in zajame ves svet.

Zavedajmo se, kako daleč je napredovalo človeštvo, iz življenja v jamah, do moči domišlije. Dejstvo je, da bo naša prihodnost zgrajena s pomočjo naše domišlije.

4. Skrivnost ustvarjalnosti je, sposobnost skritja virov svojega navdiha.

Edinstvenost svoje ustvarjalnosti, je pogosto odvisna od tega, kako dobro znate skriti svoje vire. Navdihnete lahko veliko ljudi, vendar kadar ste na poziciji, ko v vas gleda ves svet, naj bo vaša ideja edinstvena.

5. Vrednost pravice, mora biti določena z dejstvom, kaj daje pravica in ne kaj lahko z njo dosežete. Poskusite postati dragocen človek.

Če pogledate svetovno znane ljudi, boste videli, da je vsak od njih, moral najprej nekaj dati temu svetu. Mora dati, da dobi možnost tudi sprejeti.

Ko postane vaš cilj, povečanje vrednosti v svetu, ste prešli na naslednjo raven življenja.

6. Obstajata dva načina življenja: lahko živite kakor, da čudeži ne obstajajo, ali pa lahko živite, kakor da je vse na tem svetu en sam čudež.

Če živite, kakor, da na tem svetu ni čudežev, potem lahko naredite karkoli in ne boste imeli nobenih ovir.

Če pa življenje živite, kakor da je vse en sam čudež, potem boste lahko uživali tudi najmanjšo manifestacijo lepote na tem svetu. Če istočasno živite na oba načina, potem bo vaše življenje srečno in produktivno.

7. Po tem, ko sem bil sam študent, sem prišel do zaključka, da mi je dar domišlije in fantazije dal veliko več, kot katera koli sposobnost abstraktnega razmišljanja.

Sanje o vsem, kar bi lahko dosegel v življenju – to je pomemben element pozitivnega razmišljanja. Naj vaša domišlija pohajkuje brez ovir in ustvari svet, v katere, bi želeli živeti.

8. Če želite postati vzoren član črede ovac, potrebujete najprej ovce.

Če želite postati uspešen podjetnik, morate začeti poslovati takoj sedaj. Morda imate željo, da začnete, vendar vas je strah posledic in prav to ne vodi nikamor. To velja tudi na drugih področjih življenja: če želite zmago, morate najprej igrati.

9. Naučiti se morate pravil igre. Morda boste potem igrali bolje, kot bilo kdo drugi.

Naučite se pravila igre in igrajte kot najboljši. Tako kot vsi geniji.

10. Pomembno je, da ne prenehate spraševati. Radovednost ni naključno dana človeku.

Pametni ljudje vedno sprašujejo. Vprašajte, da bi našli rešitev. To vam bo omogočilo, da se naučite novih stvari in analizirate svojo rast.