10 pasjih zapovedi

10 pasjih zapovedi je 10 čudoviti sporočil, ki jih mora prebrati in upoštevati vsak lastnik psa.

10 pasjih zapovedi

10 pasjih zapovedi

1. Moje Življenje je dolgo samo deset do petnajst let. Vsako slovo od tebe je zame bolečina. Prosim premisli, preden me vzameš za svojega.

2. Daj mi dovolj časa, da bom razumel, kaj hoceš od mene.

3. Zaupaj mi, od tega živim.
4. Nikoli se ne jezi name in ne zapiraj me za kazen. Ti imaš svoje delo, svojo zabavo, svoje prijatelje – jaz imam samo tebe.

5. Prosim, govori kdaj pa kdaj z mano. Čeprav ne razumem tvojih besed, poznam tvoj glas in ta naj bo vcasih namenjen samo meni.

6. Kakorkoli že ravnaš z mano, dobro ali slabo, nikoli ne pozabim.
7. Preden me udariš, pomisli na to, da bi te s svojimi čeljustmi lahko z lahkoto zgrabil za roko in ti jo zdrobil, vendar tega nikoli ne storim.

8. Preden me pri delu oštejes, da sem slab, len ali trmast, pomisli … Morda me muči neprimerna prehrana, morda sem predolgo stal na soncu, ali pa mi je oslabelo srce.
9. Skrbi zame, ko ostarim. Tudi ti boš nekoč star.

10. Spremljaj me tudi na zadnji poti mojega življenja. Ne reci, da tega ne moreš gledati ali naj se zgodi v tvoji odsotnosti. Veš, s tabo mi je vse veliko lažje.


Še več misli in citatov o psih, mačkah in živalih lahko spremljaš na strani Pozitivne Misli.

Če so ti zapovedi všeč, jih lahko prilepiš na steno doma. Naj bo vaš kuža spoštovan član družine in naj vaš dom sprejema le goste, ki bodo upoštevala vaša navodila. Prav tako lahko te zapovedi podariš kot darilo prijateljem, ki so ponosni lastniki kužkov.

Če si uživali v branju tega članka in si lastnik muce, si lahko prebereš tudi  10 Mačjih zapovedi.

Zadnja posodobitev 01/02/2024