Izogibajte se slabih vez in zlomljenih src

Ali privabljate v svoje življenje eno zgubo za drugo? Moj nasvet: Zaključite takšno obdobje, da boste lahko dali prostor pravi osebi in zgradili zdrav partnerski odnos.

Ljudje smo ustvarjeni za delovanje v paru. Ravno zaradi tega doživimo v vezah največje življenske užitke in seveda tudi najtežje bolečine. Posebaj tisti, ki jim v ljubezni nekako ne gre.

Nekateri ljudje se imajo lepo v vezah. Vsaka njihova veza je lepa dokler traja. Po koncu veze odidejo v dobrih odnosih z bivšim partnerjem in so tako pripravljeni za nove ljubezenske uspehe, medtem pa se drugi prestavljajo iz ene obupne veze v drugo.
V čem je skrivnost ta prvih?

1. Zaupajte svoji glavi.

Dobro poslušajte kaj vam drugi govorijo, ko odprejo usta. Ničesar ne dodajajte ali odvzemajte od njihovih besed, da bi odkrili njihove prave namene. Verjamite jim, kadar vam odkrijejo svojo slabo lastnost in ocenite, če bi z njimi takšnimi živeli ali ne. Pozabite na idejo, da se bodo te slabe navade spremenile, oziroma, da ne izražajo to, kar vi mislite, da ta oseba je. Obrnite pozorost na neispolnjene želje in poskušanje manipulacije. Uporabite svojo glavo in sprejmite dejstvo, da niso vse osebe usojena za vezo z vami. Bodite s tistimi, ki vam odgovarjajo in ne z tistimi, za kater mislite, da bi vam lahko odgovarjali.

2. Zaupajte svojmu srcu

Mnoge žrtve družinskega nasilja so obtičale v pasti ” reševanje tuje ranjene duše” ter dovolijo zlorabljanje, saj menijo, da se ta oseba lahko samo ob njih spremeni in kako jo lahko sami rešijo iz “pekla” drog, alkohola, slabih navad, depresij…. Če niste vedeli, za te stvari obstajajo strokovno usposobljeni ljudje, zdravniki, psihijatri, duhovniki. Njihova naloga je, da se ukvarjajo z ljudmi, ki sebi in drugemu povzročajo trpljenje. Če ste partnerju povedali, da bi moral pokazati več spoštovanja, do vas, pa se njegov odnos do vas ne spremeni, mu zaželite vse najboljše, zaprite vrata in se ne obračajte nazaj. V svojem srcu imejte zaupanje, da si lahko opomorete in se zaljubite v nekoga novega.

3. Zaupajte svojim instinkntom

Vaša intuicija se je razvila z razlogom. Če vam šesti čud govori, da obstaja velika razlika med tem kar govori vaš partner in tem kar vi občutite, si enostavno zaupajte. Pozabite na pregovor, da je partnerju potrebno popolnoma verjeti in mu zaupati. Če sumite, da gre za prevaro, govorite z ljudmi, za katere menite, da bi zanjo vedeli.

4. Zaupajte prijateljem

Poslušajte kadar se prijatelji vašega potencialnega partnerja šalijo na njegov račun. Preveč pije? Je kronično nezaposlen? Ženskar? Tecite, preden postane del vaše žalostne slike.

5. Zaupajte svojim duhovnim načelom

Verjamete, da življenju ali vsaj nekaterim situacijam upravljajo neke višje sile? Da ima življenje nek višji smisel od vaše lastne sreče? Izbor partnerja vam lahko oteži ali olajša življenjsko usodo, ki vam je namenjena. Če prenašate nesprejemljivo vedenje, samo za to, ker ne morete živeti brez te osebe, je čas, da prekinete s takšnimi mislimi. Pomembni ste kakor posameznik in imaste svojo usodo in kot posameznik boste na koncu tudi odgovarjali za vse, kar ste ali pa kar niste naredili s svojim življenjem.

6. Zaupajte svojim otrokom

Otroci imajo pogosto zelo razvit občutek o tem, kdo je hudoben in kdo je dober človek. Poslušajte kaj otroci govorijo. Velike modrosti izvirajo iz malih glav.

7. Zaupajte svojmu psu

Psi takorekoč znajo razlikovati hudobne od dobrih. Bodite pozorni na reakcijo psa. Posebno kadar so njegove reakcije slabe po nekaj prvih srečanjih.

ljubezen-18